Mi lesz a frissen ültetett csemete fákkal?
Bejött ez a szokatlan hideg, én március közepén ültettem a ház elé több féle kis gyümölcsfát illetve tavaly tavasszal is ültettem pár fát, mi lesz ezekkel a kis fákkal ebben a hideg, szeles időben?
Elkezdett némelyik már rügyezni a hideg előtt? Mi lesz velük? Elhalnak?
Nekünk már évek óta elfagy/kirohad a kertben majdnem minden. Már el is engedtem, inkább szobanövényekkel foglalkozok, a kertben meg örülök ha fű nő...
Elvileg van ami kibírja a pár napos hideget, fagyot.
Attól függ, pontosan mit ültettél.
Nem lesz nekik semmi bajuk.
Ha éppen virágzásban jön a fagy, akkor nem fog teremni.
Ha ettől elpusztulnának, akkor már nem lenne fa a Kárpát-medencében.
Hidd el, tudják, mikor kell kirügyezni. Nem lesz semmi bajuk.
A frissen ültetett csemetefákon nem is szabad termést hagyni. Ha nem fagy le a virág, és termés képződik, akkor az első évben le kell hajigálni mindet.
De még felnőtt fánál se mindegy, hogy csak egy évi termés lesz oda, vagy elpusztul a fa, és soha többet nem terem.
Gyerekek, fűszál vèkony fákról beszèlünk, mèg nagyon ágkezdemènyek sincsenek...
Nem hogy termès xD
Arra vagyok kíváncsi, hogy èlettanilag bírják e azt, hogy egyik nap tèl, másik nap nyár van ès stb...
Nem baj, hogy vékonyak. Nem lesz nekik semmi bajuk. Ezek ilyenek.
Ha valóban egyik nap tél volna, a másik nap pedig nyár, azt lehet, hogy tényleg nem bírnák, de az azt jelentené, hogy kedden -10, szerdán pedig +30. Azt én se bírnám.
Tavasszal ilyen az idő. Napközben pluszok vannak, aztán néha éjszaka fagy. A késői fagyok a termést veszélyeztetik, de a fa életét nem.
3-as vagyok. Az egyik cuki válaszoló :)
"az azt jelentené, hogy kedden -10, szerdán pedig +3"
Kb. ez ment a napokban, nálunk legalábbis. Egyik nap szakadt a hó, másnap meg rövidgatyában napoztunk a kertben. Pont erről van szó sajnos. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!