Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mi történik a krumplival ha...

Mi történik a krumplival ha túl sekélyen és túl sűrűn vetem?

Figyelt kérdés

Kb 10 cm mélyre tudnám vetni és később még 10-15 cm földet tudnék rátenni. Illetve 5-8 cm lenne a tőtávolság. Tudom hogy nagyon sűrű, de ami helyet a krumplinak szántam, csak így tudtam beosztani az egész zacskóra. Mert sajnos csak 50esével van mindenhol csomagolva, nekem meg nem kellett volna ennyi, de hát ha már kifizettem, elültetném. Mélyebbre pedig azért nem tudom ásni mert már nagyon kemény a föld.

Illetve a csíráknak fölfelé vagy lefelé kell nézni?

2021. márc. 30. 18:24
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha sűrűn ülteted nem lesz több termésed. Kell neki hely a tőtávolsag legalább 20 cm legyen.

Abban semmi nem gátol, hogy mélyebb gödröt áss neki.

A töltés nálunk szokott lenni azért 20 cm.

A sortávolság is fontos legyen legalább fél méter, hogy lehessen tölteni.

A csíra mindegy hol van.

A maradék krumplit meg nyugodtan megeheted.

2021. márc. 30. 19:26
 2/6 A kérdező kommentje:
A sortávolság kb 20-25 cm, azt elfelejtettem.
2021. márc. 30. 19:26
 3/6 anonim ***** válasza:

Nálunk 70 cm a sortávolság, mégis hogy akarsz hozzá földet húzni?

Se mélyre nem ülteted se földet nem tudsz majd hozza tölteni, el se ültesd.

2021. márc. 30. 21:05
 4/6 anonim ***** válasza:

Az egy dolog, hogy kevés termésed lesz....

Viszont vacak is lehet ami lesz.... Mert ha nagyon közel a felszínhez és fény éri növekedés közben a gumót, akkor olyan zöldes lesz a burka.... És az iszonyú rossz ízű!

2021. márc. 30. 21:27
 5/6 anonim ***** válasza:
Amúgy ha tudnál földet szerezni, akkor zsákba/vödörbe, és hasonló dolgokba is ültetheted, akár az erkélyre is! :) Guglizz rá!
2021. márc. 30. 21:29
 6/6 anonim ***** válasza:

Dehogy lesz kevés termésed. Sok lesz. Kicsi korban elkezdi fejleszteni a gumókat, amikor még nem zavarja a sűrűség. A legnagyobb gumók mérete talán még a pingponglabdát is eléri, de azért ne nagyon éld bele magad, hogy mind ilyen hatalmas lesz.

Ha 20-25 cm lesz a sortáv, akkor a tőtáv legyen legalább 60 cm... Ha sűrűbbre ülteted, azzal csak a darabszámot növeled, de ehető méretű nem lesz egy szem se.

2021. márc. 31. 06:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!