Meg kell öntözni az egy hete elég száraz földbe ültetett dughagymát?
Figyelt kérdés
Vagy elég a hagymában lévő nedvesség, hogy kihajtson, és majd akkor?2021. márc. 29. 08:53
1/8 anonim válasza:
Én megöntözném. Ártani nem át :)
2/8 anonim válasza:
jót tenne neki. abenne levő nedvesség véges, egyszer elfogy és azután a környezettől kell felvennie
3/8 anonim válasza:
Öntözd meg. Öntözgessed akkor is, ha már kihajtott, mert a gyökerei, amiket épp kifejlesztett nem maradhatnak száraz földben, mert elszáradnak. Túlöntözni sem szabad, mert elrothad. Legyen a talaj mindig nyirkos, de levegős is.
4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, úgy teszek.
2021. márc. 29. 10:48
5/8 anonim válasza:
Ha heti egyszer alaposan meglocsolod, az elég. Ha esik, az eső, akkor nem is szükséges locsolni.
6/8 anonim válasza:
Én eladásra termelem, és nem öntözöm. Mivel nincs rá lehetőségem... Így is kihajt, mert legelőször is a saját anyagából gyökereket fejleszt a nedves részbe. De az biztos, hogy egy öntözés jót tenne neki.
Amúgy a talajfelszínnek nem kell egyáltalán soha nedvesnek lenni, elég, ha a gyökérszint nedves. Amikor ott van víz, akkor nem kell öntözni, bármilyen száraz a föld teteje. Ha fent száraz, akkor legalább nem gyomosodik.
7/8 anonim válasza:
A hagyma nagyon igénytelen, mindenképp ki fog kelni. Kar siettetni, mi nem szoktuk öntözni, csak mikor már kibújt és nagy szárazság és forróság van május-júniusban.
8/8 A kérdező kommentje:
Megöntöztem. Nem vittem túlzásba. Tavaly egy kicsit igen.
2021. márc. 30. 10:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!