Láncfűrészre tényleg nem lehet / ajánlott más gyártó láncvezetőjét és láncát tenni?
Teszem azt van egy kínai fűrészem (azt hiszem Good Luck...), de szeretnék rá valami normális láncvezetőt és láncot venni (Stihl) akkor nem tehetem rá...?
Itt azt írják hogy "Csak 3/8 col 1,6 mm-es lánchoz használjuk! Ne rakjuk más géptest gyártmányra, más a felfogás és az olajozófuratok helye, csak Stihl fűrészre tegyük!"
Azt már kikerestem hogy milyen lánc és vezető való a gépre, ez megfelelő is lenne, bár kissé drága otthoni alkalmai felhasználásra.
De elegem van már a mostani lánc állandó nyúlásából. Tegnap végképp elegem lett, mikor először magától befeszült, engedtem kicsit rajta, utána meg sorozatban vagy háromszor pillanatok alatt lelazult. A csavarok meghúzva, szerintem nem az volt a gond hogy elengedett. Bár nem vagyok guru a témában... nyilván nem végeztem láncfűrész-kezelői tanfolyamot...
Ha egyéb baja lehet fenti tünetekkel, osszátok meg kérlek velem is az ötleteket, köszönöm!!
Bármilyen láncvezetőt fel szabad rakni, amit lehetséges felrakni, a felfogatást értve. Meg az fontos még, hogy az orrkerék passzoljon a meghajtó lánckerékhez, és mindkettőhöz passzoljon a lánc.
Nem tudom, érdemes-e rá ennyit költeni, de te tudod.
Szerintem a csavar engedett el. Ilyen gyorsan és ilyen nagyon nem tud megnyúlni a lánc.
Amit venni akarsz, majdnem annyiba kerül, mint a fűrészed!
Ha rá mód, vegyél egy Stihlt! 20 év múlva is használni fogod!
Azon gondolkodtam, van a gép alján egy lapos csavarhúzóval állítható csavar. Az lehet az olajzó, és lehet betekertem vagy elállítódott, és arra gondoltam - jobban utánaolvasva - hogy nem kente eléggé a láncot abban a pillanatban, ezért szorult meg majd nyúlt meg. Remélem nem tettem tönkre a láncot, de biz'Isten hogy most már kitekerem teljesen, fürödjön az olajban akkor...
Köszönöm a válaszokat. Egyelőre nem tervezek venni újat mert tényleg néhanap használom, de lehet jövő szezonra már illő lesz egy minőségit vennem. Ezt kaptam amúgy, ajándék lónak meg nem nézzük a fogát :) Nekem ez is segítség volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!