Felásott,rotált,tarckos szűz földre vettem gyomírtót,GLIALKA szert,kb.50 m2-re.5 literes a permetezőm,mennyi vízhez,mennyi Glialkát öntsek?
Figyelt kérdés
2021. márc. 4. 09:21
1/5 anonim válasza:
Nem értem. A gyomírtót a zöld növényi részek veszik fel, attól hal majd el maga az egész növény. Ha csak kipermetezed a felásott földre, attól a földben levő gyommagok és tarackok nem pusztulnak el. A gyomírtáshoz tehát meg kell várni, amíg kihajtanak a gyommagvak és a tarackok. Nagyobb sikerrel jársz, ha alaposan átrostálod a talajt és mechanikusan eltávolítod a tarack maradványokat, gyökérgumókat, hagymákat, sőt a vastagabb gyökérmaradványokat is. Utána belocsolod és megvárod, míg kikelnek a gyomok és aztán permetezed le. A permet hatása 2 hét múlva biztosan jelentkezik (füfélék gyorsabban sárgulnak el). Ez persze nem jelenti azt, hogy minden gyommag kihajtott, hiszen sok évekig képes "elfeküdni". A gyomírtózás után azonban érdemes várni pár hetet a haszonnövény kiültetésével (biztos, ami biztos). A tömény gyomirtószert általában 10x-es hígításban szoktam használni, de a használati utasításban pontosan meg lehet találni a gyártó által ajánlott dózist.
2/5 mindentudó99 válasza:
Nem kellett volna ásni rotálni. Most már várd meg mìg jól kihajt. A földre hiába fùjod de ezt már írták
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,sajnos ősszel trehányul lett felásva,tél végére szépen kihajtott a tarack,gyönyörűen zölldelt a föld.Hatalmas hantokban állt a föld,gereblével lehetetlen lett volna ezt szétverni.Ezért kellett rotálni,lazább talajból könnyebb kiszedni a tarackot.Annyiból,hasznos a válszotok,hogy jobban járok,ha kiszedegetem a gyomokat,gyökereket és akár el is maradhat a gyomírtás.A gyomírtó használati utasításban,hektárokban beszél,ki a farnc fog hektárokat átszámolgatni m2-re?A kérdésem továbbra is; 5 liter vízhez,mennyi gyomírtót adjak?
2021. márc. 5. 07:38
4/5 Tiduj válasza:
10 l víz + 1 dl a gyomírtó, tehát 5 l vízhez 0,5 dl gyomírtó. Permetezés után minimum 6 óra száraz idő kell, azaz, ne essen az eső aznap. Ne az esti órákban legyen permetezve a harmat miatt. A tanács jó, hogy 2 hét mire sárgulni kezd és még várni kell a haszon növények vetésével, kiültetésével. Sok örömöt kívánok a jó munkához
5/5 anonim válasza:
Ha még aktuális:10L vízhez 1-1.5dl glialka. Lehetőleg sok zöld levélzet legyen, elsősorban ősszel ajánlott mikor a nedvkeringés a gyökérzet felé irányul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!