Az utcára ültettem még tavaly egy orgona fát és már elég szépen megnőtt. Ma láttam hogy egy lány sétáltatja a kutyáját és a kutya le pisilte a fát. Lesz valami baja a fának? Locsoljom meg a fát hogy ne jusson be a pisi a talajba olyan gyorsan?
A kérdés jogos, mert nálunk még sok-sok éve két törpefenyő durván besárgult abban a foltban, ahol a szomszéd kutyája (aki néha átszabadult hozzánk) lepisilte őket állandó jelleggel.
De elvileg nem minden növény reagál erre egyformán, szóval lehet az orgona az bírja.
A legtöbb növény elpusztul a kutyapisitől.
Figyelgesd az orgonát. Ha sárgulást látsz rajta, érdemes körbevenni valamivel, hogy ne tudjanak odamenni közvetlenül a tövéhez.
Ha látod, hogy lepisili a kutya, érdemes leönteni 1 vödör vízzel róla. Főleg, ha kan kutya volt.
Lehet, hogy kibírná az orgona, de ha szereted azt a növényt, ne hagyd szenvedni, a kutyapisi kiégetheti. Valószínűleg ugyanis, ha a kutya kipécézi magának, rajta marad a szag, akkor MINDIG le fogja pisilni!!!
De miért az utcára ültetted?
Az közterület, bármelyik/bármennyi kutya lepisilheti. Egyáltalán megengedte az önkormányzat, hogy oda ültessd? Mert nálunk az utca rész az önkormányzaté és nem szabad változtatni rajta engedély nélkül.
Ahogy a 8-as írja, mivel a kutyapisi méreganyagokat tartalmaz (amiket a kutya szervezete okkal választott ki... nyilván), és magas koncentrátumban tartalmaz nitrogént, amit például a gyep sem tolerál.
7-es voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!