Mit gondoltok? Ki fog nőni?
Én világos helyen (pl. belső ablakpárkány) tartanám a melegebb szobában. Kint azért még mindig hűvösebb a levegő.
Évekkel ezelőtt a szomszédék hoztak Tuniszból egy pozsgás növényt. Adtak pár szálat nekünk is. Éveken át kint teleltettem, sosem hoztam be. Kibírta. Tavaly két száracska letört. Földbe dugtam, gondoztam. Néhány napja, amikor erősebb fagyok voltak, behoztam ezt a kettőt a melegre. A többi kint maradt.
Kb. 10 napja ez a benti kettő elkezdett nőni, nyúlni. Már van egy kinyílt virág, de a két szár tele van bimbóval, 1-2 nap és kinyílnak. Ami kint maradt, az még alussza a téli álmát. Ezért ajánlom a szoba melegét és az ablakhoz közeli helyet.
Túl korán fogtál neki, megfelelő hely híján ráértél volna március közepe után.
Most ha már így történt, kelésig folyamatosan tartsd bent. Utána meg ha ilyen meleg lesz kint nappal, akkor kiviheted, ha pedig hűvösebb lesz, akkor bent tartsd, napos ablakban. Viszont éjszakára mindig vidd hűvös (de nem túl hideg) helyre, hogy ne nyúljanak meg a meleg sötétben.
Cserepes növény lehet belőlük, de csak kint, a szabadban.
Nem kell kihordani minek? Hisz hidegebb van kint mint bent.
Nem hamar még nekünk is mar ki van kelve a paprika. Májusig nem kell sehova hordani utána teheted ki földbe.
De legyen napos hűvös helyen a szobában.
Az attól függ, a jalapeño paprika magja is csak akkor csíraképes, ha megérett. Piros kell legyen.
Ha zöld volt a paprika szerintem dobd ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!