TZ4K kistraktorhoz lehet még valahol kurblit kapni?
Köszönöm a válaszokat! Sajnos mintám nincs, ami alapján tudnék csináltatni valakivel egyet, csak a traktor van, amibe bele kellene passzolni a kurblinak.
Ezen kívül nem értem, hogy ez hogyan működik a gyakorlatban. Van valami ezen a kurblin, ami megakadályozza, hogy a motor beindulása után eltörje az ember kezét, vagy ez csak egy merev fém szerkezet, amit indításkor nekem kell majd kirántani, hogy ne legyen baleset belőle?
Mivel nem láttam még élőben ilyen kurblit, csináltatni is nehezen tudnék valakivel megfelelőt.
Nem is kell. megnéztem a kezelésibe.
Gyárilag sem adnak hozzá. Az ékszíj tárcsán a külső rész szolgál a kézi indításra. Ide kell feltekerni gurtnit vagy kötelet. Hasonlatosan a rotakapákhoz. Mozgatni amíg be nem keményedik, egyerős rántás és működnie kell.
Tehát le kell venni az ékszíjat? Mert másképpen az enyémen nem lehet oda gurtnit feltekerni...
Ennek a tárcsának a közepén meg van egy mélyedés, ami láthatóan a kurblinak van kialakítva.
Itt a képen a rendszám alatt az a rozsdásnak tűnő tárcsa az. Ha beindítod a motor látod, hogy ez a motorral forog.
Idősebb traktor tulajdonos azt mondta, ha megszorulok kint a határban mert lemerül az akku, akkor ide kell a nadrágszíjat feltekerni úgy, hogy a csat a kezembe legyen, és megrántani úgy, hogy szembe állva vele óramutató járása szerint forogjon. Pár rántás, és így lehet beugrasztani a gépet. Nekem még nem volt rá szükségem, nem próbáltam soha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!