Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ami Mo.-n védett virag az...

Ami Mo.-n védett virag az kulfoldon is az?

Figyelt kérdés
2021. febr. 20. 21:30
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ami MO-on védett, az akkor is az, ha más országból való valaki szedi le vagy ki, tehát külföldiekre is érvényes.

De ami MO-on végett növény, az máshol lehet nagyon elterjedt, és az adott államban nem feltétlen védett.

Ha konkrét növényre és országra gondolsz, és megírod, akkor pontosabb választ lehet adni

2021. febr. 20. 21:39
 2/6 A kérdező kommentje:
anglia - hóvirág
2021. febr. 20. 21:40
 3/6 anonim ***** válasza:
Igen, az védett ott is.
2021. febr. 20. 21:46
 4/6 A kérdező kommentje:
van olyan angol oldal ahol lathatoak a vedett viragok?
2021. febr. 20. 21:49
 5/6 anonim ***** válasza:

Itt mondjuk nem írják a hóvirágot:

[link]

Nem tudom, van-e más törvényük, ami a védett növényekről szól. Ez nevetségesen rövid lista, a magyarhoz képest.

2021. febr. 21. 07:20
 6/6 anonim ***** válasza:

Én direkt a Snowdrops protected plants szavakkal kerestettem, ott írták, hogy a Galantus nivalis védett, a többi, nem öshonos hóvirágféle nem.

Az meg, hoyg kevesebb növény szerepel, azért van, mert Anglia (Nagy-Britannia) sziget, ahol eleve kevesebb növényfaj él, ellentétben MO-gal, ahová mindenfelöl bevándoroltak növények és a jégkroszakban ittrekedtek.

2021. febr. 21. 08:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!