Kezdőoldal » Otthon » Kert » A közönséges tv paprikából...

A közönséges tv paprikából mikor lehet visszazsedni a magot?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy sárga/sárgás színű mikor szüretelünk, és fogyasszuk. Ekkor már kilehet szedni a magot, vagy hagyni kell tovább? Egyáltalán ezek a paprikák ha teljesen beérnek akkor bepirosodnak, vagy ugyanúgy sárgás marad a színe? :)

#paprika #TV #magszedés
2021. febr. 12. 11:23
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
65%
A magnak valót hagyd tovább érni, az a biztos. Általában bepirosodnak és akkor már jók.
2021. febr. 12. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/15 anonim ***** válasza:
Ne foglalkozz vele, vegyél palántát. Magról nevelni zsákbamacska.
2021. febr. 12. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/15 A kérdező kommentje:
Évek óta magról nevelek, és nem zsákbamacska az, csak normális helyről kell beszerezni a magot. :) De a kérdésem továbbra is az, hogy a sárgán fogyasztott tv paprikánál mi a helyzet...?! :)
2021. febr. 12. 14:31
 14/15 anonim ***** válasza:

Három dolgot kellene tudni ehhez:

1. Hogy nem hibrid (F1) a magod, mert ha abból szedsz vissza, a legjobb esetben is egy második generációs (F2) növényt kapsz, ami köszönőviszonyban sincs az eredeti növényeddel.

2. Hogy a paprikák (a paradicsommal ellentétben) viszonylag könnyen keresztbe porzódnak. Ezt neked meg kell akadályoznod és méhecske helyett neked beporozni a növénykédet.

3. Fajtaismeret, hogy milyenre érik a paprikád. Szóval ha leírnád a pontos fajtáját, többre mennénk, de ahogy elnézem a pepperseeds.eu-t írja, hogy melyik milyen színű teljesen beérve. (Legjobb tudomásom szerint a rendes magyar TV meg hegyes erős paprika pirosra érik, a legkorábbi terméseik közül szoktak meghagyni magnak. Mi meg éretlenül esszük sárgán/fehéren.)

2021. febr. 12. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 anonim ***** válasza:

Minden szokványos paprika pirosra érik.

Egyes paprikák érés előtt zöldek, mások sárgák, de mind piros lesz, ha megérik. (Vannak persze különleges színűek is, de ezeket most hagyjuk.)

Amikor már közel a pirosodás, akkor már elég fejlettek a magok a zöld és sárga paprikákban is, és ha csután hagyod megszáradni, amikor levágod a húsát, akkor a magok jó eséllyel ki fognak kelni, ha nem is 100 %-ban. Viszont hamarabb elveszítik a csíraképességüket. Szóval az a biztos, ha párat hagysz beérni.

Mindenképpen paprika lesz az így szedett magból is, de ahogy írták, nem lehetsz biztos benne, hogy milyen.

2021. febr. 12. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!