Magasgazvágó vagy fűkasza, melyiket vegyem ha fél méteres a gaz?
a motoros kaszához adnak többféle vágófejet..van hozzá acél vágócsillag, 3-as damil, és fűrészfogú acéltárcsa(olyan, mint a körfűrész)
(A motor legalább három lóerős legyen, ami nem olcsó)
A különbség, hogy a damilos a gyengébb füvet viszi, a tőbbi meg mindent ami szembejön..ki kell tapasztalni, vagy elolvasni a gépkönyvet..egyszer kell venni, de akkor jót..
Írd be az árukeresőbe hogy motoros fűkasza..nem győzöd a válogatást..
A magasfűvágó olyan tologatós szerkezet, mint a fűnyíró. A normálisak (késesek) jók, meg drágák, de damilost ne vegyél, mert azokon csak ilyen befűzött damil van, ami 3 méteren elfogy, aztán meg kell állni újat befűzni. Nem is értem én, miért árulnak ilyeneket.
A fűkaszát meg egy hevederrel a válladra akasztod, és jobbra-balra lengeted, miközben az adagolós damilfej szükség esetén adja a damilt.
Vagy kicsivel gyakrabban vágd egy erősebb önjárós fűnyíróval, vagy fűkaszát vegyél. 2,5 LE már használható, de az erősebb nyilván jobb. Nagy területhez drága gép kell, de párszáz m2-hez még valami jobb kínai is megteszi.
Az erős géphez persze nem szabad olcsó damilt venni, mert elszakad állandóan (tőben), és szét kell szedni a fejet. Én 2,6-os négyzetes damilt használok már vagy 6 éve, 80 centis fűre meg vékony szilvasarjakra is, csak 2 cm vastag gazokhoz teszem fel a dikicskést. Mivel a kés csak levágja a gazt, a damil meg össze is darálja, és a következő vágás idejére eltűnik. Amúgy két kínai gépem van, két helyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!