Erkélyre mini fóliasátrat hogy lehet legegyszerűbben? Milyen fólia kell hozzá?
Már néhány éve nevelgetünk az erkélyen a gyerekekkel paprikát, paradicsomot. Eddig kertészetben vettük tavasszal a palántákat, amiket aztán kiültettünk ládába. Tavaly eltettünk pár magot, idén palántázni is szeretnénk.
Arra gondoltam, hogy összedobok egy mini sátrat a palántáknak. Van maradék fám, polcok, deszkák, abból a vázat szerintem össze tudom állítani, viszont a fóliánál megakadtam. Milyen fólia kell hozzá? Aki használ ilyet, tudna javasolni típust, és hogy hol lehet beszerezni kis tételben? Tényleg csak pár méter kellene, nem "ipari" méretben, mint a földeken látott sátraknál.
Esetleg más szempont, amit figyelembe kell venni? Tippek, trükkök?
Én erkélyre valami ilyesmit vennék. Nyilván rendesen rögzíteni kell majd, hogy a szél el ne vigye...
Sikerült, bár nem egészen úgy, ahogy előre terveztem. Családban találtam viszonylag vastag átlátszó fóliazsákot, és kartondobozokat, amiken vágtam ablakot, majd egymásra építettem őket. Így rájuk lehetett húzni a zsákot.
Először növény nélkül próbáltam, tettem be egy hőmérőt, ami 50 fokig mér, az teljesen kiakadt, ha sütötte a nap, és folyt le a pára a belső oldalon. Néhány palántát tettem bele végülis, jól bírták, bár nem volt egész nap rajt a fólia.
Ha nem direkt napfényben használnád, akkor szerintem érdemes kipróbálni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!