Mit lehet ősszel kint hagyni télre?
Az 1-es írt répát, gondolom sárgarépát gondol (a válaszát még nem értékeltem). Ezt nem ajánlom, de helyette (főleg ilyen gyatra telek idején) kint maradhat a petrezselyem is.
Több év tapasztalatából tudom, hogy a burgonyaásáskor véletlenül a földben maradt gumó is kihajt és terem a következő évben, de erre nem lehet alapozni!
4
az utóbbi 20 évben 5 tél volt, amikor a sárgarépának nem lett baja.
Főleg,egy kis karton vagy fólia+föld takarással.
Pár fokos fagyot elvisel a répa, de komolyabbat nem, úgyhogy ha csak nincs feleslegben, nem érdemes kockáztatni. A cékla ugyanez, csak gyengébb fagyokat bír ki. A zöldséget persze nyugodtan kint lehet hagyni, az kibírja a nálunk szokásos fagyokat. A gyökere legalábbis. De tavasszal, ha jön egy kis jobb idő, már hajtja a leveleket, lehet szedni a húslevesbe.
A retkek egy része is bizonyos mértékig télálló, de kellemetlen édeskés fagyott ízük lesz, szóval nem lesz érdemes kiszedni őket.
A hagymák áttelelnek, de a levelük lefagy.
Egyes ilyen levelükért termesztett növények kint maradhatnak, de a többségnek a külseje megfagy nagy hidegben. A madársaláta viszont maradhat, az nagyon bírja, jobb időben lehet csipkedni. A kelbimbó esetében is az van, hogy a bimbók külseje megfagy és kiszárad, szóval jobban jár az ember, ha eleve a fagyasztóban tárolja.
A csicsókát azt jól írták.
#1 és 5:
nem kételkedem. Köszönöm a kiigazítást!
nabumm, elszúrtam
5 tél volt, amikor elfagyott a répa és 15, amikor kis kupacolással vagy minimális takarással megmaradt
a 90-es években vermelés nélkül minden évben elfagyott volna.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!