Kezdőoldal » Otthon » Kert » Az emberek nagy része miért...

Az emberek nagy része miért szedi össze a lehullott faleveleket mikor tavaszra elbomlik és nagyon jó trágya a talajnak?

Figyelt kérdés
2021. jan. 12. 12:08
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
58%

Nekem nem, de ezt az 5-ös válaszomban le is írtam.

A vadfű hacsak 1 cm gyökér is bent marad, következő évben kihajt róla, mintha mi sem történt volna.

Ahogy az Alpokban is kihajt a hónapokig hó alatt levő fű, vagy az erdőkben a tisztásokon is.

2021. jan. 12. 14:40
 12/23 anonim ***** válasza:
57%
Mert csúnya, szemét, és nagyon is látszik következő évben is.
2021. jan. 12. 15:53
 13/23 A kérdező kommentje:
Pont azért hal meg a fű mert nem kap tápanyautánpótlást.
2021. jan. 12. 17:06
 14/23 anonim ***** válasza:
41%
Majd ha lesz kerted, rájössz, hogy nem így van.
2021. jan. 12. 18:10
 15/23 anonim ***** válasza:
72%
Mert nekik csak a Bakker-katalógust idéző, vonalzóval tervezett kert tetszik, a természetközelit gondozatlannak látják. Fák alá nem való gyep, az erdőkben sincs, és az ott lakó fák köszönik szépen, nagyon örülnek a természetesen képződő lombtrágyának.
2021. jan. 12. 18:20
 16/23 anonim ***** válasza:

15ös

De, az én kertemben a fa alatt is gyep van.

2021. jan. 12. 19:25
 17/23 anonim ***** válasza:
54%
Én azért mert szerintem csúnya, ha ott van hagyva. Meg tavaly nem szedtem össze, tökre berohadt alatta a fű. Harmadrészt a szomszéd is szólt, hogy átfújja hozzá, szedjem már össze.
2021. jan. 12. 19:35
 18/23 A kérdező kommentje:
nekem gyönyörű a füvem
2021. jan. 12. 20:14
 19/23 anonim ***** válasza:
85%

Azért azt nem igen vettük számításba, hogy milyen és mekkora fákról beszélünk. :)

A 7 éves kis almafánk alatt simán ott lehetne hagyni. Egyrészt nincs olyan nagy lombkoronája, nem olyan nagy mennyiségű levél hullik le róla, másrészt a levelei sem nagy lapuk. Az akácfánk detto.

Node van az udvarunkban egy ~25 éves hatalmas vadgesztenye fa. Erről értelemszerűen nem csak a levél hullik, hanem a gesztenye is. Ezen közlekedni az avarban megbújó gesztenyék miatt enyhén bokatörős egyrészt, másrészt egy erősebb őszi szellő után a fa alatt féllábszárig ér az avar és ez még csak egy adag volt. Őszi időszakban nagyjából hetente-két hetente szedjük össze alóla a levelet (4-5 alkalommal ugyanennyit). Ha nem tesszük, még kicsit meg is ázik, elkezd berohadni. Sem látványra sem szagra nem túl kellemes. Nem mellesleg, ha elhordja a szél, akkor minden, azaz minden tele van az udvarban a leveleivel, nem túl esztétikus.

Ha ezt mind otthagynám, az nyilván nem lenne egészséges már azért az alatta lévő füves területnek sem, szóval azért igen, bizonyos mértékben jót tesz a fűnek, de nem ilyen szinten. :)

Nyilván azt mondják az okosok, hogy pl. füvet is úgy érdemes nyírni, hogy a levágott rész nyugodtan szóródhat, nem gyűjtjük össze. Node itt sem mindegy, hogy egy robot fűnyíró nyír mm-eket a gyepből, ami tápanyagot képez annak, vagy egy benzines fűnyírót tolsz végig a térdig érő gazon.

2021. jan. 13. 09:55
 20/23 anonim ***** válasza:
Megy a komposztálóba. Már vagy 10 éve megvan. És folyton csak töltjük, töltjük. Az alján meg vesszük ki a humuszt, és megy vissza a földbe tavasszal.
2021. jan. 13. 13:50
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!