Kezdőoldal » Otthon » Kert » Őszibarackot meg lehet metszen...

Őszibarackot meg lehet metszeni télen?

Figyelt kérdés
2021. jan. 11. 21:42
 1/4 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, csonthéjast csak akkor szabad, amikor már tavasszal elmúltak a fagyok.

És az őszibarack csonthéjas.

2021. jan. 11. 21:51
 2/4 mindentudó99 ***** válasza:
Majd kora tavasszal ha elmúltak a fagyok. Most már nem szabad.
2021. jan. 12. 04:16
 3/4 anonim ***** válasza:

Lehetni lehet, egy őszibaracktermelésből élő ismerősöm ilyenkor már metszeni szokott, hogy kihajtásig végezzen. De nála nem szoktak olyan nagy hidegek lenni, mint az ország legtöbb részében. Néha azért megszívja...

Azért nem érdemes, mert egyrészt az őszibarack a legfagyérzékenyebb a hagyományos gyümölcseink közül, az ágak visszafagyása és a rügyfagyás kockázata is nagyon megnő metszés után. Másrészt meg, mivel nincs még rendes nedvkeringés (bár a mélynyugalmi időszak már véget ért, néztem), ezért a sebek beforradása lassú, az ágbetegségek ilyenkor fertőznek.

Ha nem sok fád van, akkor várj ki minél jobban, és lehetőleg csak közvetlenül nyílás előtt metssz. Nálam a tizenvalahány őszi az utolsó előtti, csak a sárgabarackokat metszem még ezeknél is később. De mikor őszibarackosom volt, akkor előfordult, hogy már 1-2 virág kinyílt, amikor az utolsó fát is megmetszettem. Olyankor nagyon gyors a sebgyógyulás.

2021. jan. 12. 05:10
 4/4 anonim ***** válasza:
Azokat lehet óvatosan amik nem érzékenyek a fagyra. Amúgy mind az.
2021. jan. 13. 17:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!