Kezdőoldal » Otthon » Kert » Nagyon hullik a ficus bonsaim...

Nagyon hullik a ficus bonsaim levele, mit rontok el?

Figyelt kérdés
Kb dec 4.én kaptam az Ikea-ból egy ficus bonsait, az első héten csak egy minimális vizet adtam neki kannából, de nagyon száraz volt a földje. (utána néztem bővebben és csináltam egy 30 perces áztatásos öntözést amit utána kicsepegtettem) Előtte is volt már sok barna folt a levelen és utána is csak egyre több lett. Épp zöld leveleit is hullajtja. Nagyon kétségbe vagyok esve, hogy megkopaszodik. Illetve a gyökere tövénél megjelent egy kis fehér folt. Nagyon szeretném életben tartani, mert csomó növényem van, de bonsaihoz egyáltalán nem értek. Kérlek segítsetek.

2020. dec. 19. 16:16
 1/7 anonim ***** válasza:

Talán egy kis fagyot is kaphatott, akár amikor a boltba vitték, akár amikor te vitted haza.

Vagy hideg helyen tartották egy darabig, aztán te beraktad meleg és viszonylag sötét helyre. Ennek elég jó esélye van.

Vagy ablak lett rányitva.

Ha ép zöld levelek is leesnek, akkor mindenképpen valami tartásbeli gond a valószínű, nem betegség, a barna foltok ellenére. Nem tudom, milyen foltok, de azok meg esetleg lehetnek fagyási foltok. Ilyen kérdést fotókkal érdemes feltenni.

2020. dec. 28. 05:09
 2/7 anonim ***** válasza:
Valószínűleg tönkrementek a gyökerei, amikor kiszáradt.
2020. dec. 28. 19:18
 3/7 A kérdező kommentje:

[link]

Itt egy kép a növényről

2020. dec. 29. 19:52
 4/7 A kérdező kommentje:
2020. dec. 29. 19:56
 5/7 anonim ***** válasza:
A foltokat okozhatta hideg. A világos foltok miatt is ez valószínű. Most meg esetleg túl melegre lett téve. De sajnos a képek alapján se tudok semmi biztosat.
2020. dec. 29. 20:42
 6/7 A kérdező kommentje:
Igen, én is megfázásra gyanakszom, de rügyeket hoz továbbra is, remélem még rendbe tud jönni, majd meglátjuk. Minden esetre köszönöm a segítséget:)
2020. dec. 30. 11:59
 7/7 anonim ***** válasza:

Írj nekik, szerintem szívesen válaszolnak:

[link]

2021. jan. 4. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!