Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mitol sargulhatnak/hullhatnak...

Mitol sargulhatnak/hullhatnak a frissen uktetett tidzafaim levelei?

Figyelt kérdés

Vettem 4 nagy meretu oszlopos tiszafat es ket erdei fenyot es mind az 5 db levelei belulrol alulrol sargulnak es halnak el. Naprol napra!

A szivem megszakad mert nagyon dragak voltak.

En arra gondolok h tultragyaztam es egeti a tragya (1 zsak /db, ultrtogodor 50x50x50)

Tobb kertesszel is beszeltem es szinte mind azt mondja h biztos nem a zsak tragyatol.

Mit tegyek? Kiassam?

2020. máj. 2. 22:46
 1/5 anonim ***** válasza:
a trágya és a földlabda közé tettél pár ásónyi földet? ha nem, akkor a trágya égetheti a gyökerét. az ültetés után mennyi időre rá kezdtek el sárgulni?
2020. máj. 2. 23:35
 2/5 anonim ***** válasza:
Én inkább a kiszáradásra (gyökérpusztulás, sérülés) tippelnék, erre nagyon kényesek a tűlevelűek.
2020. máj. 3. 08:56
 3/5 A kérdező kommentje:

Osszekvertem alaposan a tragyat a folddel es ra egy vekony reteg fold 1-2cm.

Majus 10-en lesz 2 honapja h ultettem oket.

2020. máj. 3. 09:24
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Milyen trágyát használtál? Boltit? Ha nem, akkor mennyire volt érett? Büdös volt?

Amiket ültettél, azok szabadgyökerűek voltak, vagy konténeresek? Visszavágtad őket?

2020. máj. 3. 17:47
 5/5 anonim ***** válasza:

"Osszekvertem alaposan a tragyat a folddel es ra egy vekony reteg fold 1-2cm."

ezt jól csináltad, szerintem nem ez okozza a sárgulást. még ha a trágya túl friss is volt.

2020. máj. 3. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!