Nevelhető-e hárs virágzó bokornak ?
Én még ilyenről nem hallottam,nem láttam.A hársra ez nem jellemző
A póni lovat sem úgy növesztik,hogy elvágják a lábait.
Természetesen a hársból is lehet bokrot nevelni, mint bármiből, már többet láttam, amik maguktól, spontán fejlődtek bokorrá, a törzs sérülése folytán.
Nem is kell hozzá túl sok ész vagy szakértelem, csak egy metszőolló. Elülteted a csemetét, aztán tavasszal 10 cm magasan elvágod. Akkor több hajtást fog fejleszteni. Ha valamelyik túl erős lesz a többihez képest, akkor azt már év közben is visszavágod, de tavaszonta mindenképpen. 2-3 év metszegetés után már magától is szépen fog fejlődni a bokor.
Kinézet szempontjából pont olyan lesz, mint egy hársfa, amiből kivetted a törzset. Szóval, idővel igen nagy bokor lesz.
Megfelelő metszéssel simán megoldható.
Na jó, nem simán, de pár év alatt rá lehet jönni, hogy hogy kell metszeni, hogy virágozzon is meg rövidítve is legyen a hajtásrendszer.
Talán ezzel a módszerrel könnyebb a felfelé törekvő ágakat "vízszintesen tartani":
És ott is van a hárs a fajlistán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!