Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogyan gondozhaznám az olyan...

Hogyan gondozhaznám az olyan virágzó minirózsát, amit télen kaptam?

Figyelt kérdés

Névnapomra kaptam egy minirószát/szobarózsát.A virágzás nagyon sok energiájába kerül a növénynek és a rózsák igénylik a közvetlen napsütést, nem tudom mit tegyek. Tegyem be egy hűvösebb helyiségbe teleltetni ablak közelébe, hogy mégiscsak kapjon valami enyhe fényt, vagy fektessek be egy teljes spektrumú izzóba? :/

(Elég eltérő véleményeket láttam a neten. Az egyik azt mondja hogy az övé simán túlvészelte a telet(hűvös helyen), a másik meg azt hogy alig élt a rózsája, mire eljött a tavasz.Szóval, gondoltam, jobb ha rákérdezek.)

Előre is köszi a válaszokat!

2020. dec. 11. 20:11
 1/6 anonim ***** válasza:
16%
Bent a lakásban nem kell hozzá izzó, nekem fűtött szobában az összes növényem él és virul, inkább a megfelelő tápanyag utánpótlásról kell gondoskodni.
2020. dec. 11. 21:26
 2/6 anonim ***** válasza:
hűvös, napos helyre tedd, ne locsold sokat, fűtőtesttől távol (tehát ne olyan ablakpárkányba tedd ami alatt fűtőtest van)!
2020. dec. 11. 21:46
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!:)
2020. dec. 12. 11:47
 4/6 anonim ***** válasza:
Nekünk minden évben mindig kint teleltek át a minirózsák a teraszon. Most kint vannak kiültetve. Bent ideig óráig bírja ki ,minden féle fajta rózsa a szabadba kiállt. A rózsa nem szereti bent. Bent egy idő után mindenképpen elpusztul.
2020. dec. 12. 14:20
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a 4-es válasz a helyes. A minirózsák nem szobanövények! Fűtött szobában garantáltan nem fogja megérni a tavaszt, bármit csinálsz, erre a havi fizetésemet fel merem tenni. Hideg (max. 10-15 fokos), nagyon világos helyen át tudod teleltetni, de ezt se fogja szeretni, csúnya etiolált lesz tavaszra.

Most még nem lesznek komoly fagyok egy darabig, én azt csinálnám, hogy kiültetném a kertbe, aztán ha jönnek az igazi hidegek, felkupacolnám földdel erre az első télre. Ha nincs kert, akkor meg nagy cserépbe, erkélyre, közvetlenül fal mellé. Pár hét elég ahhoz, hogy elkezdjen akklimatizálódni, és túléljen kint. (Már korábban kellett volna nekifogni a kiszoktatásnak.)

Nekem kb. 10 színű minirózsa van a kertbe kiültetve, és a legfagytűrőbb rózsáknak bizonyultak, általában karácsonykor még vannak rajtuk virágok, bár természetesen már kicsit megfázva, szóval nem szépek.

2020. dec. 12. 16:16
 6/6 A kérdező kommentje:
Közsönöm a valaszokat! Kiültettem. Kíváncsi vagyok hogy fogja magát érezni! Van pár cserepes rózsám ami egy hűvös helyiségben telel, szóval érdekes lesz őket később összehasonlítani.
2020. dec. 20. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!