Hová tegyem télen a Leandert?
Figyelt kérdés
3 nagy kb 2 méter magas leanderem van, eddig pincében teleltek, de költözünk. Ott nincs pince. Semmi megoldás hogy túlélték a telet??2020. nov. 16. 13:55
1/9 anonim 

válasza:

Milyen lehetőségeid vannak?
Teheted verandára, előszobába, akár lakószobába, stb.
2/9 A kérdező kommentje:
Bent nem lehet úgy tudom kb 10 fok kell neki
2020. nov. 16. 14:00
4/9 anonim 

válasza:

Minden olyan hely megfelel, ami fagymentes - melegebb nem kell, és sok fényt sem igényel, majdnem teljesen sötétben is áttelel.
Lépcsöház, garázs is megfelel, ha nem fagy benne.
5/9 A kérdező kommentje:
Se garázs, se lépcsőház. Nem élné túl egy teleltető zsákban?
2020. nov. 16. 15:12
6/9 anonim 

válasza:

Nagyon világos helyen még a 20 fok se nagy probléma, félszárazon tartva, hogy ne hajtson annyira. 10 fokon minimális fény is elég, nálam is pincében telelnek, egy barna üvegű ablak előtt.
Azt te tudod, hogy milyen lehetőségeid vannak ott. Pár fok mínusz se akadály, de -5-öt már nem mindegyik bír ki.
7/9 anonim 

válasza:

Én annyira utálom a leandereimet, hogy tavaly "elfelejtettem" garázsba tenni a télre. Abban reménykedtem kinyiffannak. Kint maradtak egy fedett teraszon, 3 oldalról kapta a zimankót. Kijelenthetem, hogy elpusztíthatatlanok, tavasszal ugyanúgy elkezdett hajtani és virágozni. Ezen a télen megint kint hagyom, hátha...
8/9 anonim 

válasza:

Utolsó tavaj télen jó ha volt 1x -10 fok, nem volt egyálltalán kemény tél álltalában -3 -5 fokig hűllt a levegő amit simán kibir a leander.
9/9 anonim 

válasza:

Vannak kertészetek amelyek vállalnak leander teleltetést. Keress a közeledben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!