Kezdőoldal » Otthon » Kert » Gyümölcsfa ültetésénél marhatr...

Gyümölcsfa ültetésénél marhatrágyát alája jó ötlet?

Figyelt kérdés
2020. nov. 15. 09:17
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem rossz, ha érett.
2020. nov. 15. 09:37
 2/5 anonim ***** válasza:
Inkább feléje, rakj a gyökérhez egy kis földet és azután a trágyát, hogy ne érintkezzenek közvetlenül.
2020. nov. 15. 09:53
 3/5 anonim ***** válasza:
Én azt raktam, 20 almafából 20 megmaradt
2020. nov. 15. 10:20
 4/5 anonim ***** válasza:

Érett az, ami nem büdös, inkább kellemes földszagú, esetleg kicsit gombaszagú, és nem sok részéről tudod megállapítani, hogy az növényi anyag, mert a túlnyomó része sima humuszos földnek néz ki.

Ami nem ilyen, az minél éretlenebb, annál veszélyesebb, tehát annál kevesebbet szabad használni, és annál távolabb kell kerülnie a gyökerektől.

A teljesen érett közvetlenül is érintkezhet a gyökerekkel, az alig érett pedig, amiben látszódnak a növényi maradványok, ráadásul büdös is, az inkább tényleg csak a gyökerek fölé, mert csak a felső részben fog annyi oxigént kapni, hogy tovább érlelődjön, valamint a giliszták és egyéb állatkák is ott élnek többnyire.

Ha elég nagy hozzá a gödör, akkor úgy a jó, hogy a trágya és a föld össze van keverve, de magához a gyökérhez nem ér, legfeljebb csak ha tényleg földszerű.

2020. nov. 15. 11:12
 5/5 anonim ***** válasza:

Én trágyát tettem a gödör ajára majd néhány lapát földdel letakartam.

Aztán ráültettem a csemetét. A gyökereknek nem szabad közvetlenül érintkezni a trágyával.

2020. nov. 15. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!