Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mikor kell a csipkebogyó...

Mikor kell a csipkebogyó magát elvetni?

Figyelt kérdés
A szaporítás módját megtaláltam, csak azt nem, hogy a magokat mikor vessem el.

2020. nov. 9. 10:10
 1/8 anonim ***** válasza:
60%
Nem magról szaporítják, hanem vesszőről.
2020. nov. 9. 10:13
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
A csipkebokor kerti meghonosítása gyermekjáték, egyszerűen fogni kell egy-két maréknyi termést az ősz folyamán, és a kívánt területen szétszórni, majd vékony réteg földdel befedni, hogy a madarak ne csipegessék fel. Kis szerencsével jövőre megjelennek a csíranövények, és nemsokára saját termésből lehet majd teázni!
2020. nov. 9. 10:15
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Üdv.
2020. nov. 9. 15:44
 4/8 anonim ***** válasza:

Minél előbb. Ha már ennyire beértek, akkor képesek elfeküdni, azaz csak a második évben csíráznak ki, szóval sokkal több magot használj, mint ami kell, ha mégis lesz felesleg, majd kigyomlálod.

De ha csak 1-2 tő kell, akkor valahonnan a bozótosból áss ki egyet tavasszal, csonkra visszavágod, és két év múlva már terem. Dugványozni is lehet vesszőt, csak jelöld meg most a legszebb termésűt, amiről majd szaporítóanyagot vágsz.

De jól gondold meg, hogy érdemes-e egy ilyen életveszélyes dolgot a kertedbe ültetni... Bogyót bárhol ingyen lehet szedni mázsaszámra.

2020. nov. 9. 16:13
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat. Van olyan területem amit másre nem nagyon tudok használni, oda szeretnék csipkebogyót, galagonyát, vadmálnát telepíteni.
2020. nov. 10. 22:18
 6/8 anonim ***** válasza:
Kedves 4! Miért életveszélyes a csipkebogyó és hol lehet mázsa számra szedni??
2021. aug. 8. 11:51
 7/8 anonim ***** válasza:

Azért életveszélyes, mert a szerte álló vesszők tele vannak visszahajló tüskékkel, és ha egyszer belegabalyodsz, akkor 100 évig nem jössz ki belőle, mint Csipke Rózsika. :)

Az életveszélyest nem szó szerint értettem ugyan, de tényleg lehet életveszélyes, hallottam már olyanról, aki tetanuszt kapott a tüskétől, és alig lehetett megmenteni az életét.

Heves megyében rengeteg helyen van nagy mennyiségben. De mázsaszámra szedni akkor lehet, ha kiveszel két hónap szabadságot... A tüskék miatt. Beszéltem profi csipkebogyószedőkkel (cigányasszonyokkal, akik ebből éltek szezonban), ők mondták, hogy napi 3 vödörrel tudnak szedni fejenként. Elég gyorsan dolgoztak pedig.

Pl. itt ősszel piros az út két széle, és az úttól távolabb is rengeteg van. Indulj el mondjuk jobbra, és nézd két oldalt, mindenfelé vadrózsa látható, helyenként ritkásan, helyenként összefüggően:

[link]

2021. aug. 8. 15:25
 8/8 anonim ***** válasza:
Köszönöm szépen, hogy válaszoltál!:)
2021. aug. 11. 09:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!