A fekete berkenye fa termése eladható?
Ha jól tudom, akkor készíthető belőle lelvár és bor is...
Ilyen formában el lehet adni könnyen, vagy akár magát a gyümölcsöt a piacon?
Csak azért kérdezem, mert akarok 5-6 igénytelenebb gyümölcsfát ültetni, főleg magam örömére, de eladni is szeretnék majd belőle, ha jó lesz...
A fekete berkenye azért szimpi, mert tényleg elég igénytelen.
Különlegességeket nem szoktak megvenni. Fügét is csak azóta tudunk eladni, amióta a multik árulják, előtte legfeljebb 1-2 szemet megvettek, a többség jött vissza a piacról, most meg már keresik, ha nincs. És ez minden új dologgal így van, gyümölcsökkel és zöldségekkel is.
Ez itt kicsi városi piac. Nagy piacokon alkalmanként lehet, hogy el tudsz adni egy keveset, de annyival meg nem érdemes egész nap kint ülni. Eladásra termelni szokványos gyümölcsöket kell, azokra van kereslet.
Köszönöm! Nagyon hasznos válasz!
Akkor csak annyit ültetek majd ebből, amivel mi is elbírunk.
Amúgy mi lehet a pszichológiája ennek a jelenségnek, amit írtál, hogy akkor veszik ha multi is árulja?
Félnek ha piacról veszik, akkor megmérgeződnek?
Egyébként a berkenye tényleg különlegesség, nem vitatom.
Nehéz valamiért hozzájutni, főleg nagyvárosi biopiacokon lehet kapni állítólag, de ezt sem értem hogy vajon miért... Mindenhol azt írják, hogy rendkívül igénytelen.
Nem igazán elterjedt felént a feketeberkenye, esetleg süteményeken szoktam találkozni vele és pár zöldségesnél láttam kis dobozos kiszerelésben. Multiknál megjelenik, akkor szélesebb közönség érhető el. Mondjuk 1000 ember vesz ország szerte 1-1 dobozt, azok haza viszik a családnak mondjuk 4 ember az 4.000 és ha ízlik nekik, akkor már nyitottabbak illetve mondhatják munkahelyen, barátoknak stb-nek, h mit ettek, vagy mondjuk miből mit csináltak. Hatványozottabban gyorsabban terjed az ismeret és tapasztalat mint kis piacon vesznek a mamák 1 dobozzal és eljut a szomszéd nénihez is a híre.
Nem az igénytelenség miatt nem termesztik, hanem azért mert apró és kézimunka igényes is lehet, nem éri meg 1 kg-ot nem fognak több ezer ft-ért venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!