A szomszédtól mennyit kellek elhagyni hogy szölöt ültethessek?
Nem kell kötekedni, ez teljeséggel érthető, mégha hagy kívánnivalót maga után.
Kérdezd meg a polgármesteri hivatalban, az a biztos!
Kellek elhagyni??
A kerítéstől számított távolságot gondolod?
A saját kertedben azt ültetsz, amit akarsz (kivéve a parlagfüvet és a közös kerítésre felkúszó növényzetet), feltéve, hogy rendesen gondozod!
Így van, országos érvényű jogszabályban ez nem szerepel, a helyi rendelet a mérvadó. Ha van. Egyre több helyen beleveszik a HÉSZ-be, de még most is legfeljebb a települések felénél van benne. És ahol benne van, ott is nagyon nagy különbségek fordulna elő, pl. diófa esetén is 2 és 9 m közt változik.
Első lépés, hogy megnézed a neten. Ha nincs fent a HÉSZ, akkor megkérdezed a polgármesteri hivatalban. (Jegyző az illetékes.)
Szőlő esetén általában az "1,5 m-nél magasabb sövény" kategória játszik, ami 2 m körül szokott lenni, de ez is változó. Ha nincs semmi helyi szabály nálatok, akkor meg úgy csináld, hogy a kerítés felőli oldalon is el tudj járni a permetezővel, akkor nem köt bele a szomszéd. Ez szerintem olyan 1,5-2 méter.
Pont ezt akartam írni, amit az előttem szóló!
Akár permetezés, akár metszés, akár szüret miatt - jó ha el tudsz menni a kerítés és a kordon között úgy, hogy ne oldalazni kelljen a szűk helyen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!