Mogyorót és törökmogyorót mennyire nehéz termeszteni és mennyire könnyű/nehéz eladni?
Köszi! Csak a pucolása ami sok munka?
Hogy lehet, hogy ennek ellenére még sem olcsó?
A török mogyorót simán adják ilyen 1500-1600 forintokért/kg.
A közönséges mogyoró is 800/kg körül van.
Amúgy még egyszer köszi, ment a pont!
"A török mogyorót simán adják ilyen 1500-1600 forintokért/kg"
Persze! Héjjasan.
1-es vagyok.
Szerintem a kérdező is így értette, hogy héjasan is ilyen drága. Megtörve 4-5.000 Ft.
A török mogyoró 15-20 évig nem terem és utána még sok évbe telik mire eladható mennyiségű termés lesz rajta. Cserébe díszfának gyönyörű és az ük-ük unokád is megcsodálhatja majd.
A hagyományos mogyoró termesztése nem túl bonyolult, gyakorlatilag szinte csak a ritkításból áll, viszont ha megtalálja az ormányos bogár, akkor nehéz lesz a védekezés ellene.
Az eladásról nem tudok nyilatkozni, én csak magamnak termeltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!