Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogyan tudnám életre kelteni...

Hogyan tudnám életre kelteni a megbetegedett trópusi növényt? Ha igen hogyan?

Figyelt kérdés
Tavaly év végén hoztam magot egy gyönyörű növényről a trópusokról. Kihajtott, gyönyörűen fejlődött, kb 30 cm-es nagyságig. Majd megtápoztam, és 3-4 nap múlva lekonyult. Reménytelennek láttam a helyzetét ugyanabban a földben, így kivettem és óvatosan lemostam, majd csak friss vízben van egy üvegedényben, de kezd száradni. Meg lehet még menteni? Hozzáteszem, az összes szobanövényem kapott ugyanabból a tápból, mind teljesen rendben van.

2020. okt. 28. 16:26
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

A növény magját Manilától délre úgy 70 kilométerre a Taal vulkán kráteréhez vezető úton / ösvényen szedtem. Nem ültetett volt, az biztos. Kb ember magasságú fácska, vagy cserje volt. Magja gesztenyebarna, alakja is ahhoz hasonló, nagysága kisebb bab méretű. Több magot hoztam, sajnos csak ez az egy csírázott ki. A mag hüvelyben volt, kb mint a zöldborsó hüvelye, akkorában. Ha jól emlékszem a virágai is talán fürtökben voltak de erre nem vennék mérget. Nagyon fura módon nőtt, sosem láttam hasonlót sem, megpróbálom lerajzolni és feltöltöm azt is. Őszintén köszönöm a hozzáállást és érdeklődést, valamint az odaadó igyekezetet is!

2020. okt. 29. 17:54
 12/15 A kérdező kommentje:

A rajzom a növényről. Igen, ilyen fura határozott cikcakk formán nőtt.

[link]

2020. okt. 29. 18:17
 13/15 anonim ***** válasza:

Most már kifejezetten szeretném megtalálni a fácskádat, a rajzod nagyon sokat tud segíteni.

Rengeteg növényröl láttam már képeket, meg olvastam leírásokat, a rajzod valahogy ismerösnek tünik, megpróbálom megkeresni, hátha sikerül.

Nem biztos ugyan, hogy sikerül, de szeretem az ilyen kihívásokat, egyelöre nem adom fel.

Az egyes levélkék alakját le tudnád még rajzolni, meg a méretüket?

2020. okt. 29. 21:41
 14/15 A kérdező kommentje:
#13 Én most pontosan ugyanazt teszem... Keresem. Próbálok rátalálni. A rajzot (most látom) annyiban elszúrtam, hogy az egyes ágacskákon is van 5-5 levélfürt, vagyis nem egyedülállóak. Egy-egy levélfürt 6-7 cm volt, rajta a levélkék átlagban 1-1 cm.
2020. okt. 29. 21:58
 15/15 A kérdező kommentje:

Helyesen ez a felépítése a növénynek:

[link]

[link]

2020. okt. 30. 07:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!