Mi lehet a baja a bonsai fámnak?
Van egy ficus ginsengem. Lassan 1 éve van nálam hetente 1x öntözöm áztatásos módszerrel, nyáron 3 télen 2 hetente tápoldatot kap de az utóbbi ídőben (kb 1 hónapja) nagyon hullajtja a leveleit es a gyökerénél olyan mint ha rothadna. Korábban beszéltem egy csávóval aki kicsivel többet ért a bonsaiokhoz mint én. Azt tanácsolta locsoljam ne áztassam, de nem lett jobb. Lehetéges, hogy még nyáron a huzatban megfázhatott, vagy túl öntöztem? Mit tegyek?
Megfázás kizárt, túlöntözés elképzelhető.
Csak a fotó kedvéért tetted ide? Mert ha nem, akkor fényhiány is lehet a baja. Vagy túltápozás.
Áztatás mit jelent? Az edényét a tetejéig vagy legalább feléig ellepi a víz? Mert akkor kivétel után kifolyik a talajból minden tápanyag a vízzel együtt.
Legutóbb vasárnap öntöztem és az ültető közegbe bele van keverve tápoldat is
Pár hete ültettem át, mert azt hittem a föld a baja, hogy nincs már benne tápanyag
Milőtt lehullanának a levelei előtte folfokba besárgulnak
Tehát korábban nem tápoztad? Akkor lehetett az a baja. Most meg a gyökerek meggyepálása.
Ilyen módon semmit nem szabad áztatni.
Amióta megvan tápozom
Egyszer tavasszal ultettem at
Meg legutobb 1 honapja
Gyökerét nem vágtam
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!