Mit lehet tenni a most összel lehulló dió fa levelekkel és más fa levelekkel? Tavaly az önkormányzat elvitte idén már nem mert drága.Eltüzelni nem lehet akkor mit lehet vele csinálni?
A juglon főképpen csírázásgátló hatású, a felnőtt növények már nem annyira utálják. Néhány növény érzékeny a juglonra, mások meg egyáltalán nem. Írd be a képkeresőbe, hogy diófa, és látsz egy csomó diófát, ami alatt szép zöld fű van. Azok alatt csupasz a föld, amelyeknek az ága a földig lóg, mert fény nélkül nem él meg a fű. Persze, a gyökerek talajszárító hatása se elhanyagolható, a dió gyökerei ugyanúgy kiszárítják a talajt, mint mondjuk egy nagy cseresznyefáé. De ha nincs aszály, és nem lógnak le az ágak, akkor bizony nagy fű tud nőni a diófa alatt is.
A juglon jó esetben egy év alatt lebomlik a komposzthalomban. Talajban, ahol nincs nagy mennyiségben, ott meg simán lebomlik akár fél év alatt is. Én simán be szoktam szántatni, nem vettem észre, hogy bármi káros hatása lett volna, tavaszra már jócskán veszít a hatásából.
Már vagy 8-10 éve olvastam (az első) kertészeti kísérletet, amiben az volt az eredménye, hogy mire a dió levél lebomlik, addigra a juglon is.
Így semmi káros hatása nem lesz a csírázásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!