Mit lehet tenni a most összel lehulló dió fa levelekkel és más fa levelekkel? Tavaly az önkormányzat elvitte idén már nem mert drága.Eltüzelni nem lehet akkor mit lehet vele csinálni?
egyes vagyok
A komposztban élő mikroszervezetek kétféle anyagot nem tudnak lebontani:
-sugárzó anyagok,
-nehézfémsók.
Tessék nyugodtan az összes levelet komposztálni.
Nekem van egy kb. 4 m3-es komposztálóm raklapokból sok mindent komposztálok. A múltkor kínomban már magaságyást is építettem, mert voltak olyan ágak és bokrok nyesedékek amiket nem tudtam komposztálható méretűre vágni. Néztem különböző aprítógépeket. Kölcsön is kértem a szomszédtól. Ami igazán hatékony lenne és tényleg mindent le tudna darálni az több százezer forint és most épp nincs "kedvem" egy ilyet venni. Az olcsó húsnak meg híg a leve.
Szóval aki ezt az egész f..szágot így kitalálta az szokás szerint egy luxus lakópark közepén lakik és még életében nem látott metszőollót.
Igazad van utolsó!
Az rendben van, hogy betiltották az avartüzelést. Sok hülye a lehullott leveleket meggyújtja, s napokig bűzölög.
De amikor én meggyújtom a tavaszi nyesedéket, az szinte füst nélkül elég, kevesebb bűzt csinál, mint a vegyestüzelők 90 százaléka.
SEMMIVEL sem lesz jobb a levegő, mert a sok hülye továbbra is tüzelni fog szeméttel.
Vagy fojtott égés, vizes fa.
Amíg ez nem változik, a levegő sem lesz jobb.
Komposzt.
De még legvégső esetben is inkább kiszórnám valahova az erdőbe (nyilván csak a leveleket, szatyor és egyéb szemét nélkül), mint hogy meggyújtsam... ideje lenne már elfelejteni a kényszeres pirózást. :(
Igen, igen!
Jól sejted (jól hallottad) Kérdező.
A diófalevél tartalmaz olyan anyagokat (a fenti válaszomban utaltam is egy kurta mondattal erre), hogy van benne, amit a növények nem kedvelnek. Nézd csak meg a diófák alját - alig nő alatta fű. Hasonló az akác és a fenyő is, de mindegyik más anyaggal "mérgezi" a talajt. Ettől függetlenül lekomposztálhatod, keverd jócskán más szerves anyaggal és sok földdel. Ekkor már nem lesz akkora a hatása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!