Egyöntetűen sárga levél, az lehet gomba?
Na, akkor mégsem a legjobb szerekkel permeteztél, vagy nem a megfelelő időben, vagy pont a szükséges dolog ellen nem permeteztél. Hiába permetezel valamikor valamivel, ha pont nem akkor, amikor támad az adott dolog.
A babnak vannak gombás és baktériumos betegségei (az utóbbiak ellen nincs szabadforgalmú szer, de az ritkább is), valamint lehetett atka vagy tripsz.
Az uborkát valószínűleg peronoszpóra vagy tripsz nyírta ki, a paradicsomot meg fitoftóra. De ezekhez is fotók kellenének.
Ha értesz hozzá valamit, és te nem tudsz rájönni, akkor én látatlanban pláne nem. Legfeljebb azt tudom feltételezni, hogy nem megfelelő időben használtad a szereket, de lehet persze, hogy tévedek.
A St. Pierre ilyen repedős, nekem csak egyszer volt, repedt, többet nem ültettem.
Uborkából csak peronoszpórának ellenálló F1 hibridet érdemes, azt leginkább csak tripsz és atka miatt kell permetezni 1-2 alkalommal, esetleg egyszer lisztharmat ellen. Legjobb a Mohikán, az nem keseredik aszályban se, mint pl. a Perez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!