Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mi legyen a bazsalikom bokrommal?

Mi legyen a bazsalikom bokrommal?

Figyelt kérdés
Van egy bazsalikom bokrom a kertemben, hatalmasra nőtt. Most elosszor ültettem ki és nem bent tartom mint a korábbi években. Mindig lelegeltuk és újat vettünk. Aki a kertben van elkezdett viragozni. Itt volt a baratnom és azt mondta, hogy le kell tepkedni a tetejéről a virágzást és neki esett. Leallitottam, mert erről én meg nem hallottam. Ez tényleg így van? És miért kell, vmi olyasmit mondott h keserű lesz... Szerintetek?

2020. aug. 1. 11:50
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha csak nézni és szagolni akarod, amkor rajta hagyhatod a virágot. De ha a leveleket enni akarjátok, jobb kicsipkedni a virágokat, hogy a növény ne a magtermelésre konc3ntráljon, hanem új leveleket hozzon. A keserűségről még sose hallottam...
2020. aug. 1. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Harsányabb ízűek a levelek virágzás idején, de attól még ehetőek, sőt, a virágok is. Kóstold meg, ha ízlik így is, rajtahagyhatod a virágokat.
2020. aug. 1. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Igen, szabad földben hatalmasra nő, akár 80 cm-es bokorrá is.

Ha virágzik, onnantól már nem nagyon hajt, inkább öregszenek a levelek.

Arra nem gondoltál, hogy megszárítod a leveleket, télre? Ha a talajtól olyan 10-15 cm magasságban, az alsó elágazások felett levágsz mindent egy szintre, akkor gyorsan újrahajt, 10 nap múlva ismét lehet friss leveleket szedni, aztán ha ismét virágzik, megint meg lehet nyírni. Tavaly én 3 alkalommal nyírtam meg a szabadban lévő bokrokat, de lehetett volna gyakrabban is.

A levágott szárakról meg lehúzod a leveleket (azonnal, mielőtt megfonnyadnak, mert akkor már csak egyenként lehet leszedegetni), és szellős helyen kiterítve megszárítod. Ha száraz, akkor össze lehet morzsolni, és nejlonban légmentesen lezárva tárolni.

2020. aug. 4. 07:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
3: én inkább lefagyasztom, vagy még jobb ha pesto-t csinálsz belőle. Fokhagymával-olívaolajjal összeturmixolva. (a sajtot felhasználáskor szoktam beletenni) Kis üvegekben eltéve, mm-nyi olívaolajréteg a tetejére - hónapokig eláll még hűtő nélkül is. Mi nagyon szeretjük.
2020. aug. 4. 11:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!