Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen tökféle látható az...

Milyen tökféle látható az alábbiakban képeken?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

A hatalmas, zöld tök elképesztő területet futott be, hatalmas levelei vannak.

A kisebb, világos, csíkos tök jóval kisebb területtel is beéri, viszont függőlegesen is terjeszkedik, felfutott a szőlőre.

Mivel nem én vetettem, hanem magától kelt, én meg nem kapáltam ki, fogalmam sincs, milyen fajták 😁

Felismeritek?

2020. aug. 22. 11:14
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Dinnye,vagy dísztök,de ahhoz nagyon nagy.
2020. aug. 22. 11:18
 2/6 anonim ***** válasza:

Az első tippem szerint valami olajtök, a második meg dísztök lesz, abból kiscsillió van, nézd csak a képet:

[link]

2020. aug. 22. 11:31
 3/6 anonim ***** válasza:
Az első laskatök.
2020. aug. 23. 09:23
 4/6 anonim ***** válasza:

A kép alapján az első tényleg emlékeztet az olajtökre, aminek héj nélküli magja van. Meg a takarmánytökre is.

A második inkább dísztökre.

A tökfélék könnyen hibridizálnak.

A cukkini, spárgatök, sok dísztök fajta közeli rokon, egy fajba tartoznak és a méhek pár kilóméteren belül szépen összeporozzák a fajtákat, így lesznek olyanok, mint a tiéd.

Keverék fajták...

2020. aug. 23. 11:13
 5/6 anonim ***** válasza:
Ja és biztos nem laskatök (ez éppen más fajba tartozik, de nem is hasonlít rá a tiéd).
2020. aug. 23. 11:14
 6/6 anonim ***** válasza:

Olajtök/dísztök, amúgy igen érdekes a természet, nálunk pl minden évben van dinnye itt ott,tök 2-3 évente, gondolom a madarak széthordják a magot.

Én se szoktam kikapálni, sőt figyelek a nyár első felében le ne nyírjam.

2020. aug. 23. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!