Milyen tökféle látható az alábbiakban képeken?
A hatalmas, zöld tök elképesztő területet futott be, hatalmas levelei vannak.
A kisebb, világos, csíkos tök jóval kisebb területtel is beéri, viszont függőlegesen is terjeszkedik, felfutott a szőlőre.
Mivel nem én vetettem, hanem magától kelt, én meg nem kapáltam ki, fogalmam sincs, milyen fajták 😁
Felismeritek?
Az első tippem szerint valami olajtök, a második meg dísztök lesz, abból kiscsillió van, nézd csak a képet:
A kép alapján az első tényleg emlékeztet az olajtökre, aminek héj nélküli magja van. Meg a takarmánytökre is.
A második inkább dísztökre.
A tökfélék könnyen hibridizálnak.
A cukkini, spárgatök, sok dísztök fajta közeli rokon, egy fajba tartoznak és a méhek pár kilóméteren belül szépen összeporozzák a fajtákat, így lesznek olyanok, mint a tiéd.
Keverék fajták...
Olajtök/dísztök, amúgy igen érdekes a természet, nálunk pl minden évben van dinnye itt ott,tök 2-3 évente, gondolom a madarak széthordják a magot.
Én se szoktam kikapálni, sőt figyelek a nyár első felében le ne nyírjam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!