Milyen az idei szőlőtermésetek? Mivel permeteztétek?
Nem a permetszerrel lehetett a gond, hanem a nem megfelelő időben végzett permetezéssel. Ha meg már elkapta a peronoszpóra, akkor nem lehet bármivel megfogni.
Nálam az elmúlt 2 hétben 3 egymástól távol lévő kertben is megjelent a peronoszpóra. Szerencsére, a Mister nevű felszívódó szerrel sikerült megfogni. (Ugyanaz, mint a Quadris.)
Érdekes módon, 2 telken is az Othellón vettem észre először, az érzékeny csemegéken csak később jelentkezett. A megye (Heves) 2 másik vidékén termelő ismerősök is ezt mondták, hogy náluk is az Othello betegedett meg először, ami sokak szerint semmire nem érzékeny...
2 telken nem minden évben szoktak megbetegedni a tőkék, ezeken a helyeken ez volt az első gombaölő. A harmadik telken szinte minden évben előfordul, ott ez a harmadik gombaölőzés volt peronosz ellen, de volt kettő lisztharmat ellen is, mert ott ez is elő szokott fordulni. Nem is emlékszem már, mikor láttam peronoszpórát augusztusban, úgyhogy teljesen meglepett.
Amúgy hatalmas fürtök és hatalmas szemek vannak, a legnagyobbakat kisebbre is vágtam borsó méretnél, sokat le is kellett hajigálni, mert voltak vesszők 5 fürttel, de csak 2-3-at hagytam. Kivéve néhány tőkén (főleg kb. 10 Szőlőskertek királynője), amiken alig lett termés a tavaszi fagyok miatt, de ami lett, az ott is kiváló.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!