Buckás tereppel mit lehet kezdeni?
Figyelt kérdés
Elkülönített Gyümölcsfás rész a kertben, sajnos az évek során rengeteg vakonddal. Borzalmas buckákat csináltak, a fűnyíró fennakad. Tereprendezésen gondolkodom. Rotációs kapa elég lehet? Vagy kis munkagép kell mindenképp?2020. aug. 16. 00:46
1/6 anonim válasza:
Én elektromos kapálógéppel 1400W-ossal rendezgettem, de nézem lehet bérelni is felénk pl egy HUSQUARNA benzinest fél napra 3000 Ft-ért, egész napra 5000 Ft...
Gondolom máshol is lehet bérelni...
Kapálógéppel kétszer végigmész, kicsit lapátolgatsz, gereblyézel, aztán egyenesedik a talaj, mindjárt könnyebben megy a fűnyíró. Nekem tologatós van, nem önjárós, párszor lenyirtam a füvet, lábbal elrugdosom a nagyobb buckákat, aztán a fűnyírót magasabbra állitva már alakul minden nyirás után...
Nem egyszerű tudom, de ha vigasztal más is jár hasonló cipőben :)
2/6 anonim válasza:
A rotációs kapa szétcsapja a vakondtúrást. Mondjuk, többször végig kell menni, hogy úgy-ahogy el is terítse. Még kézzel, ásó, lapát meg gereblye segítségével is szét lehet teríteni a kitúrt földet, rota nélkül. A probléma akkor kezdődik, ha megint túr a vakond. Folyamatosan. A legidegesítőbb az, ha metszéskor vagy szüretkor leállítod a létrát, felmászol, és a létra lába beszakad egy vakondlyukba, te meg hamarabb érsz le, mint ahogy eredetileg tervezted. Ezért is jobb folyamatosan rotázni a területet.
3/6 anonim válasza:
Rotációs kapa + gerebje...
Rengeteg és nehéz munka...
Vagy hívsz egy bobcat-est aki max 20 perc alatt megcsinállja.
4/6 A kérdező kommentje:
S mikor célszerű ezt kivitelezni? Ebben a melegben nem szívesen csinálnám. Amúgy igen, pont ez a rossz, hogy cseresznyét is alig tudtam leszedni. Bobcat lenne a legjobb, de ez egy hátsókert, ráadásul mindegyik oldalon szomszéd. Gondolom ősz végén jó ezt csinálni, amikor kellően puha a talaj, de még szárazabb az idő.
2020. aug. 16. 10:26
5/6 anonim válasza:
Bármikor, amikor nem túl kemény a föld. Ha megázik, aztán kicsit megszikkad, már csinálhatod is.
6/6 A kérdező kommentje:
Szuper. Az ásó-kapa kombónál csak könnyebb lesz, remélem.
2020. aug. 16. 14:56
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!