Megtudna nevezni valaki olyan weboldalt/boltot ahol tudnék venni ritka magokat?
Valamelyik botanikus kertnél érdeklődj.
Pl. a Kertészeti Egyetemnél.
Szent István Egyetem Kertészettudományi Kar
Addig nem tudtam nyugodni, míg nem találtam meg a két említett növényt, de csak más elnevezéssel sikerült.
A Porcelain berry más néven tarka levelű, vagy változékony vagy Ussurei borostyánszőlő, Ampelopsis glandulosa 'Elegans', vagy Ampelopsis brevipedunculata var. maximowiczkii ill. maximowiczii (kétféleképpen is írják), több fajtája is van:
Ez is hasonló, de más színűek a bogyói:
Innen indultam:
[link] #ptop
Az alábbi linken írják, hogy egy helyen, a gödöllői Gergely kertészetben lehet kapni (az is itt van alatta, de nem tudom, hogy ez most is így van-e, szerintem érdemes felhívni őket:
Itt van a Gergely díszfaiskola növényeinek jegyzéke, amiben a cserjék közözz szerepel a Ampelopsis glandulosa Elegans két minőségben is, és a listában van Oregon grape, vagyis Mahonia aquifolium is
Tehát itt látszik, hogy lehet kapni:
Itt is találtam:
Néha itt is van, a készletük napi szinten változik:
gondozása
ezek fordított oldalak:
Itt 2:44-nél az látszik, hogy Amur peppervine néven is megtalálható:
https://www.youtube.com/watch?v=NYmeUOCqXyo
De Ampelopsis heterophylla néven is nyilvántartják:
----------------------------------------.
Az Oregon grape is más néven lett meg, Mahonia aquifolium
Itt többféle is van, írd be a keresőben, hogy Mahonia:
gondozása (bár fordított oldal)
-------------------.
Ebbe csak belebotlottam, de belinkelem, mert nagyon különleges: kései végzetcserje vagy végzetfa (Clerodendrum trichotomum) , de azt már nem kerestem meg, hogy hol lehet kapni:
A végzetfát is megtaláltam, hogy lehet kapni:
végzetfát adok neked 40 cm cserepes 1500Ft
mahónia nem ritka, erre az erdőben is nő (gondolom a amdárszarral terjed)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!