Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ellepték a darazsak a körtefám...

Ellepték a darazsak a körtefámat, nem tudom leszedni a körtéket. Hogyan űzzem el őket?

Figyelt kérdés

Este próbáltam leszedni, de akkor is sok darázs volt, megcsíptek.

A füstöt próbáltam, de nagyon jól állják, meg se kottyant nekik.

2020. aug. 13. 16:00
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Ezért kell reggel. Éjszakára a többség hazamegy (kivéve, amelyik az erjedő gyümölcstől lerészegedik, és már nem tud repülni), aztán csak a harmat felszáradása után indulnak el. Olyankor lehet valamit kezdeni velük.

Nálatok nappal ment az irtás, amikor már a felzavart darazsak elhagyták a fészket, és nem kaptak a jóból.

Ilyen esetben én nem mentem volna a közelükbe se, mert ez már tényleg veszélyes dolog.

2020. aug. 19. 07:51
 12/15 anonim ***** válasza:
Ahogy írtam,kora reggel volt, egy sima kis díszbokor kivágás,amin napközben tanyáztak darazsak...nem is hallottunk előtte ilyesmiről,hogy földben lehet a fészkük. De jó lecke volt, tanultunk belőle, azért is írom le, más legyen óvatosabb:)
2020. aug. 19. 08:57
 13/15 anonim ***** válasza:

Ja, bocs, nem olvastam vissza, hogy reggel volt.

A talaj egyébként jól tartja a hőt, az ilyen fészekben nem hűlnek le annyira, mint pl. egy padláson, és a zavarásra hamarabb reagálnak. De azért egy gyors fújás és gyors odébblibbenés még így is simán belefér.

A fotókat a fészekről sajnos nem találtam meg, pedig átfutottam kicsi képekben vagy 2000 fotót a gépeken meg 2 tárhelyen, szerintem átugrottam őket.

2020. aug. 19. 14:31
 14/15 A kérdező kommentje:

Sajnos ma megint megcsípett egy darázs, nem is láttam, csak éreztem. :C

Most egy szőlő levelet mozdítottam meg, mert kíváncsi voltam a fürtökre mögötte.

Nincs szerencsém a darazsakkal, az idén nagyon elszaporodtak.

2020. aug. 19. 19:33
 15/15 anonim ***** válasza:

Írod a korompenészt. Ez nem a leveleket "eszi", hanem jellemzően a levéltetvek, körtelevélbolhák ürülékén (a mézharmaton) telepszik meg. Emiatt járnak a darazsak a levelekre. Amikor nálam is volt körtelevélbolha, nálam is sok volt a darázs, de megoldottam permetezéssel, aztán a darazsak is elfogytak, mikor már nem volt mit enni.

Megtaláltam a darázsfészekről a fotókat, de nem valami látványos. Az első képen a felső szint teteje látszódik. Utána kiszedegettem a szinteket (8 volt a kép szerint). Összességében kb. 150 döglött darazsat találtam. Volt, ami még mászkált, de felrepülni már nem tudtak, azoknak adtam még egy spriccet.

[link]

[link]

2020. aug. 20. 05:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!