Van különbség a kertben termesztett és a vad sóska között?
Figyelt kérdés
Nekem nagyon egyformának tűnnek.
Nem lehet, hogy ez valójában egyazon növény, csak az egyik vadon nő, a másik magját meg megvesszük kis zacskóban, és elültetjük a kertben?
Ha van különbség, akkor miben térnek el?
2020. júl. 28. 12:33
1/4 anonim válasza:
a vadsóska nagyobbra nő de már kicsi korában is sokkal több benne az oxálsav, ehetetlenül savanyú
2/4 A kérdező kommentje:
Az ehetetlensége azt jelenti, hogy nem jó az íze (mert pl. én kimondottan szeretem), vagy azt, hogy egészségre káros mennyiségű benne a sóskasav?
2020. júl. 28. 15:26
3/4 anonim válasza:
van a rebarbarában is meg a termesztett sóskában is oxálsav (főleg az idősebb levelekben)
a túlzott bevitel eredménye: vesekő, csökkent kalcium felszívódás-> csontritkulás
ja egyébként ismerősöm is azt mondta szereti, jó lesz a savanykás vadsóska, csinált vadsóskából főzeléket és végül kidobta, mert ehetetlen ízű
de ez ne tartson vissza, próbáld meg te is!
4/4 anonim válasza:
A vadsóska zsenge, friss levelei pontosan olyanok, minta kertben termesztett társaié. Aztán, hogy öregszik, úgy lesz egyre erősebb a különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!