Mi a különbség a két fajta borsó között?
A forgalomban két féle zöldborsó kapható de mind a kettő más
Egyik: [link]
Másik: [link]
Ez a kettő ugyanaz csak máshogy van tartósítva, az egyiket fagyasztják a másikat szárítják?
Otthon is kitudom szárítani aszalóval ha termelek?
Közben látom kijavították :)
A másik kérdésem hogy sárgaborsót hogy tudok otthon termelni? Úgy tudom az is zöldborsó csak hántolják és úgy lesz belőle sárga. Otthon hogy tudok hántolni? Van rá valamilyen kisebb gép?
Köszönöm a választ :)
És azt esetleg tudja valaki hogy lencsét hogy kell termelni? Hasonlóan terem mint a borsó, tehát fejteni kell azt is?
nem tudsz hántolni
és a száraz sárgaborsó az más fajta, mint a száraz zöldborsó, de még lehet, hogy a betakarítás is különbözik (érettségi fok)
A száraz feles zöldborsó is meg a sárgaborsó is megérett borsó, amit csak a teljes érés után aratnak le és csépelnek ki, mint a búzát. A magok színe különböző, de nagy különbség nincs köztük, úgy, mint ahogy az őszibarackban is van sárga húsú meg fehér húsú, de attól a kettő még teljesen ugyanaz a növényfaj, csak különböző fajták.
A zöldborsó meg, ahogy írták, zsengén leszedett borsó, és erre a célra is külön fajtákat használnak.
A lencse termelése a neten van, keress rá, én is csak onnan tudnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!