Kezdőoldal » Otthon » Kert » Fűkasza karburátor csere?

Fűkasza karburátor csere?

Figyelt kérdés

A fűkaszában ki lett cserélve a karburátor, és gyengébb lett mint volt. (Szerelő cserélte)

Régebben félgázon vitte a térdig érő gazt, most pedig teljes gázon nem megy úgy mint régen félgázon.

Mi lehet vele?

2020. júl. 26. 23:32
 1/9 anonim ***** válasza:
78%
Több dolog lehet, pl kisebb torokátmérőset kapott, a bowdenen kell feszíteni, esetleg feljebb kell tekerni a levegő/benzin keveréket, de a karbi is lehet tömítetlen, és falsot szív. Ez így látatlanba elég nehéz dolog!
2020. júl. 27. 00:14
 2/9 A kérdező kommentje:
Az új karbinak ugyanazok az értékei mint a réginek, a bowned is rendben van, akkor mi lehet vele, állítani kell a benzin-levegő csavaron, mert elég jól fogyassza a benzint?
2020. júl. 28. 13:42
 3/9 anonim ***** válasza:
Tekerd ki a gyertyát, ha 50-es vagy 40-es keverékkel hajtod és fekete a koromtól akkor sokat kap, ha fehérre kivan égve akkor keveset, a legjobb 2t-nél az őz barna. Mellesleg mielőtt eltekergeted, előtte nézd meg olajos-e a légszűrő szivacs, lehet a szerelő beolajozta, ami nem gond sőt jó is, de olyankor utána kell állítani.
2020. júl. 28. 17:03
 4/9 A kérdező kommentje:
25:1 keverékkel megy kínai fűkasza, a gyertya az kormos, a szűrő nem olajos.
2020. júl. 28. 22:48
 5/9 anonim ***** válasza:
61%

Akkor az a gond, alapvetően csak bejáratásik vagyis 2-3 tan erejéig kell 25-össel járatni utána minőségi 2t motorolajjal pl mannollal 1:40-ben. A kínaiak azért adnak meg 25-ös keveréket ezekhez a gépekhez mert ők arra számolnak hogy a legrosszabb olajjal lesz használva, de ha jó az olaj akkor nem kell a 25-ös keverék.

Ha sokat használsz 25-ös keveréket, lerakódik mindenhová a koksz, pl a dugattyú tetejére, a hengerfej belsejébe( a henger és a hengerfej általában egybe van), leszűkíti a kipufogónyílást,eltömíti a kipufogót és végül erőtlen lesz, nem tudja az égésterméket megfelelően kiengedni, a 2t meg erősen érzékeny a kipufogóra.

Én ha nagyon erőtlen biztosan szétszedném és kitakarítanám, a kipufogót kiégetném és úgy raknám össze.

Mellesleg ha nem túl erőtlen megpróbálnám minőségi olajjal 50-es keverékkel kiégetni a gépből a kokszot, esetleg az 50-es keverékhez tennék STP-s motortisztítót, végül is hátha ér valamit. Mást nem ha éppen lebírod a füvet hentelni vele,használod szezon végéig utána majd télen kipucolod/kipucoltatod.

2020. júl. 28. 23:33
 6/9 A kérdező kommentje:
Én RE-CHORD 2t olajat használok, az jónak számít?
2020. júl. 29. 10:03
 7/9 anonim ***** válasza:
61%
40es keverékbe elmegy, de nem nagy fordulatú gépbe való, inkább simson 2t robogó, én inkább mannolt-t vennék pl ezt olajshop.hu/mannol-2-takt-plus-1-l
2020. júl. 29. 12:46
 8/9 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm a válaszokat.
2020. júl. 29. 12:49
 9/9 anonim ***** válasza:
Van a Re-cord olajból kerti gépbe való is,annak a besorolása tökéletes.Szerintem a szerelő lejeb vette a fordulatot ,berántó felőli oldalon alsó réz csavaron tekerj picit befelé de ne sokat. Hassználjad majd ha kihűlt nézd meg a gyertyát -világos barna kell hogy legyen az elektródánál. Ha túl világos akkor sokat tekertél be ha fekete még akkor tekerj rajta még tovább.Egyszerre max negyed fordulatokat tekerj.
2020. szept. 16. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!