Milyen mély az ásott kutatok? Általában mennyi víz szokott benne lenni? Bővizű?
Figyelt kérdés
Hol van a kút? Hol laktok?2020. júl. 20. 19:47
1/11 anonim válasza:
Régen a falvakban szinte minden háznál volt. Aki nem volt hülye annak manapság is megvan .A mélységük függ a viz adó rétegektől.
3 m től,igaz az csak talaj víz lehet,de vannak 40-50 m esek is .
2/11 anonim válasza:
Olyan 9 m mély és az alsó 2 m-ben szokott benne víz lenni, de nyár végére már éppen csak van benne egy kevés víz (Velencei tó déli oldalánál).
3/11 anonim válasza:
Bp. 4 m mély és 1-1,5 gyűrűnyi víz szokott benne lenni. Szárazabb időben nagyjából 500 litert ad és utána várni kell egy kicsit. Csapadákosabb időjárásnál 1 m3 is kijön belőle.
5/11 A kérdező kommentje:
Utolsó:mindig ki van száradva,vagy csak aszálykor?Merrefelé laksz?
2020. júl. 22. 16:16
6/11 anonim válasza:
Nekünk 70m mély, gyönyörű tiszta, mint az ásványvíz.
7/11 anonim válasza:
Ja, Hajdú-Bihar. De nem feltétlen lakóhelyfüggő. A talaj minősége dönt. A szomszédban pl. 40m-en nagyon már gyönyörű, tiszta volt, 70m-en már ismét,nagyon vasas, büdös.
8/11 anonim válasza:
Szigetvár, 27 m, kb 2 m vízoszlop. Az ásott kutakat be kell jelenteni a helyi építési hatóságnak (fúrt kutat is),nekem éppen tegnap jött ki az engedélyem.
9/11 anonim válasza:
Olyan 8 méter körül van, de csak azért, mert hiába ástuk, futóhomokot találtunk... Az alsó 1m-en van benne víz, kóstolni nincs gusztusom, 5m-re már temető van, de sima merülőszivattyúval a kertet meg tudtam belőle locsolni, de már vagy 8 éve be van fedve, lett fúrt kutam.
10/11 anonim válasza:
Nekem kb 8 m, 110 es pvc cső, körbekavicsozva, szívóág 25 kpe lábszeleppel, kristálytiszta a víz, WC tartály, kerti kút, öntözőrendszer van rákötve, olyan 20 l/perc a térfogatáram amit tartósan tud anélkül hogy kifogyna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!