Kezdőoldal » Otthon » Kert » Fűkasza damil lebomlik?

Fűkasza damil lebomlik?

Figyelt kérdés

Magam is használok ilyet, mert elég hosszú árokpartokat kell rendben tartanom a ház körül, de valahogy nem látom a darabkákat amit a gép levagdos. Pedig sárgák, élénk zöldek ezek a damilok. Valahogy eltűnnek.

Nagyobb területeket fenntartók meg tekercs számra veszik.

Ez direkt olyan, hogy lebomlik, vagy csak beletiporják, elaprózódik? Mert nagyon nem látok darabokat.

2020. júl. 19. 22:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Néhány ezer év múlva biztos.
2020. júl. 19. 22:24
 2/11 A kérdező kommentje:
Na de akkor hova tűnnek a darabok?
2020. júl. 19. 22:28
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
benövi a fű
2020. júl. 19. 22:38
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Használat közben olyan apró darabkákra szakadozik szét, hogy te abból semmit nem fogsz észrevenni.

Egyébként létezik már biológiailag lebomló damil is, ami 5-10 év alatt teljesen elbomlik.

2020. júl. 19. 23:18
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Mikroműanyag lesz belőle, mostanában szó szerint a csapból is ez folyik.
2020. júl. 20. 18:37
 6/11 anonim ***** válasza:
40%

Érdekes ez a mikroműanyag. Beszélnek róla, a csapból is ez folyik, de egy rendes, valóban mikronos méretű műanyagról soha egy fotót nem láttam. Olyan ez mint az UFO, hogy mindenki beszél róla, de látni nem lehet. Csak illusztrációk vannak, de azon nem mikroműanyag látható.

Néha olyan érzésem van, hogy ez a téma is agyon van hájpolva.

2020. júl. 21. 01:16
 7/11 A kérdező kommentje:
Nem tudom ez már mikro méret-e, vagy nagyobb, csak azt nem értem ha már ekkora gondot jelent ez a mikro műanyag téma már most miért nincs valamilyen szabályozás rá, hogy mit lehet mit nem lehet. Biztosan meg lehet találni a fő forrását, nem tudom a fűkasza köztük van-e, vagy mittudom én a műanyag csövek vágása, vagy a hungarocell csiszolása, passz nem vagyok kutató, de gondolom elő lehetne írni, hogy egyes tevékenységeket csak beltéren lehessen végezni pl. (na nem a kaszálást)
2020. júl. 22. 08:30
 8/11 anonim ***** válasza:
Amíg megvesszük a "csúnyaságokat" addig gyártják!
2020. júl. 22. 15:07
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Na szép lesz, ha ezt a műanyagot is betiltják:)
2020. júl. 22. 20:28
 10/11 A kérdező kommentje:

Gondolom érdemesebb elébe menni a problémának.

Azon gondolkozok egy olyasmi mint a biciklin s fékbowden nem lenne jó? Egyszer kellene csak megvenni. Vagy pont az a baj 😅

2020. júl. 22. 20:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!