Milyen kerti munkákat végeztetek a napokban? Mindenfele udvari, udvarfenntartási teendőt beleértve. Napi vagy heti szinten mennyi időt töltetek kertészkedéssel?
Akinek nem zsebkendőnyi területe van,mellette meg van olyan is,ahol a megélhetés könnyítésére termel terményeket,annak nincs megállás .
Ebben a csapadék szegény időben,ha mást nem is,öntözni biztos kell.
Napi 6 órát biztosan .A kertészkedésben,állat tartásban nincs ünnep,ha ezt valaki nem tudná.
Fűnyírás, sövényvágás kb. kéthetente.
Medencetakarítás naponta többször is.
Időnként metszés, permetezés, locsolás stb...
Öntözés, gazolás, kapálás... és szedés.
Most leszedtem (először, de nem utoljára) a zöldbabot. Egy hét múlva a fejteni való babot is le fogom. 1-2 héten belül szerintem a krumplit is kiszedem.
Ezek kívül szőlőkötözés, permetezés és fűnyírás.
Locsolás naponta, fűnyírás hetente.
Minden nap megnézegetem a növényeket, ha van rajtuk elszáradt/elsárgult valami, azt lecsipkedem.
Kb ennyi.
Kb. egy hónapja esett 50 mm-nél több, szóval a mélyebb rétegekben még volt szépen nedvesség, ami a haszonnövényeknek kellett. A föld teteje már száraz volt, de az csak a magról kelő gazt akadályozta. Ma meg ismét itt az esős idő, holnapra is sokat mondanak. Tehát megint nem kell öntözni, jövő hét végére már elő volt pedig irányozva.
A fokhagymaásás 3/4-én túl vagyok, tisztítani kell majd és felfonni piacra, a vöröshagyma nagyja is kint van, a málna utolja érik, némi nyári alma, sárgabarackból már leszedtem 2,5 mázsát, de még van a fán, jövő héten szedem a Cacanska lepotica szilvát, kezdem kiásni a krumplit. Amikor van egy kis időm, akkor gyomlálok, fák alját és a kiürült kertrészeket rotázom, permetezek, a füves részeket kaszálom. Kezd érni a szőlő, az összeset le kell fedni madárhálóval, mert jönnek a seregélyek. (A barackot, szilvát, málnát ették eddig.) Meg sok egyéb apróság van még egy kertben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!