Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen kerti munkákat végeztet...

Milyen kerti munkákat végeztetek a napokban? Mindenfele udvari, udvarfenntartási teendőt beleértve. Napi vagy heti szinten mennyi időt töltetek kertészkedéssel?

Figyelt kérdés

2020. júl. 16. 16:43
 1/7 anonim ***** válasza:
45%
Egy hónapban egyszer lenyirom a füvet így nyaranta, bőven elég a kertészkedésből nekem ennyi
2020. júl. 16. 16:45
 2/7 anonim ***** válasza:

Akinek nem zsebkendőnyi területe van,mellette meg van olyan is,ahol a megélhetés könnyítésére termel terményeket,annak nincs megállás .

Ebben a csapadék szegény időben,ha mást nem is,öntözni biztos kell.

Napi 6 órát biztosan .A kertészkedésben,állat tartásban nincs ünnep,ha ezt valaki nem tudná.

2020. júl. 16. 17:13
 3/7 mindentudó99 ***** válasza:
Locsolás . Ksnikulában 3 naponta. De inkább árasztás . Permetezés hetente hol ezt hol azt. Kapàlás igeny szerint. Nagy kert esetén. Minden nap egy óra. Aztán ha végzel. Pár nap szünet és kezdődik előröl.
2020. júl. 16. 20:05
 4/7 anonim ***** válasza:

Fűnyírás, sövényvágás kb. kéthetente.

Medencetakarítás naponta többször is.

Időnként metszés, permetezés, locsolás stb...

2020. júl. 16. 20:15
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Öntözés, gazolás, kapálás... és szedés.

Most leszedtem (először, de nem utoljára) a zöldbabot. Egy hét múlva a fejteni való babot is le fogom. 1-2 héten belül szerintem a krumplit is kiszedem.

Ezek kívül szőlőkötözés, permetezés és fűnyírás.

2020. júl. 16. 22:29
 6/7 anonim ***** válasza:

Locsolás naponta, fűnyírás hetente.

Minden nap megnézegetem a növényeket, ha van rajtuk elszáradt/elsárgult valami, azt lecsipkedem.

Kb ennyi.

2020. júl. 17. 09:58
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Kb. egy hónapja esett 50 mm-nél több, szóval a mélyebb rétegekben még volt szépen nedvesség, ami a haszonnövényeknek kellett. A föld teteje már száraz volt, de az csak a magról kelő gazt akadályozta. Ma meg ismét itt az esős idő, holnapra is sokat mondanak. Tehát megint nem kell öntözni, jövő hét végére már elő volt pedig irányozva.

A fokhagymaásás 3/4-én túl vagyok, tisztítani kell majd és felfonni piacra, a vöröshagyma nagyja is kint van, a málna utolja érik, némi nyári alma, sárgabarackból már leszedtem 2,5 mázsát, de még van a fán, jövő héten szedem a Cacanska lepotica szilvát, kezdem kiásni a krumplit. Amikor van egy kis időm, akkor gyomlálok, fák alját és a kiürült kertrészeket rotázom, permetezek, a füves részeket kaszálom. Kezd érni a szőlő, az összeset le kell fedni madárhálóval, mert jönnek a seregélyek. (A barackot, szilvát, málnát ették eddig.) Meg sok egyéb apróság van még egy kertben.

2020. júl. 17. 18:00

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!