Mikor fog virág nőni a bird's eye chilin?
Az ablakban tartom, mert megpróbáltam egyszer valami naposabb helyre rakni és elkezdett fonyadozni a levele.
Itt a kép róla: [link]
1. Láthatóan fényhiányos, ezért nem bokros, és ezért nincs termés (vagy legalább virág). Erkélyre tedd, ha valamit akarsz, mert a paprika nagyon fényigényes, szobában nincs elég fény neki. Az üveg a fény egy részét kiszűri, más részét visszaveri. Csak te ezt nem érzékeled, mert a pupilla alkalmazkodik a csökkent fényviszonyokhoz. De a paprika nem tud alkalmazkodni, csak senyved. (Mikor kiteszed, szoktatni kell a világoshoz, mert a bent fejlődött levelek megégnek a hirtelen kapott sok UV-től.)
2. Nagyon kicsi a cserép, ezért fonnyadozott a levele. Ennyi föld 1 szálnak lenne elég. Maradhatnak együtt, csak nagy cserépben. Most egyelőre 4-5 liter föld elég, aztán később, ha bokrosodni és virágozni kezdenek, kellhet 8-10 liter is, ha minél erősebbre akarod nevelni. És tápoldat.
Félóra is nagyon sok, amikor nagyon tűz a nap.
Én úgy szoktam, hogy olyan helyre teszem, ahol nem kap közvetlen napot, vagy nem sokat, de a visszaverődött UV azért erősíti. Mondjuk, egy nagy leander árnyékába, hogy csak a levelek közt süssön rá a nap. Vagy ha drótüveg van az erkélyen, akkor amögé, így se ég meg. Vagy bármi módszer, ahogy nem éri közvetlenül és direktben a nap. Vagy amikor sok felhő szaladozik az égen, és hol kisüt, hol elbújik a nap, olyankor teszem ki. Ilyen időben 3-4 nap is elég, árnyékos helyen 7-10 nap, utána mehet a napra. A full nap kell neki a virágzáshoz, mert a paprika kimondottan fényigényes növény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!