Kaptam ajándékba 20 tő fagylalt, de most kellene ki szednem és átültetnem szerintetek túlélni?
Olyan 170 cm körüliek nem volt velük foglalkozva igazából mert se nem dús se nem formás,viszont én szeretném hogy nálam az legyen. Lehet még belőle valami?
Azért gondoltam hogy jó lehet mert 3 tő volt ültetve a kerítés vonalában mikor a házunkat vettük és kerítés építésre miatt tőben kivágtuk mert útban volt és most 2 év után gyökérről újra hajtva már kb 180 cm.
Jól irja kertész,de akár 40 is lehet.Ne sajnáld a metsző ollót.
A gyökereit is vissza,ne legyen szakállas,sérült. Ha szép sövényt akarsz,akkor évek kellenek a kialakitáshoz.
Annak mi értelme lenne, hogy a gyökereket visszavágni? Pont az a baj, hogy nincs elég gyökér. Ezért is kell nagyon erősen visszavágni a föld feletti részt, mert a gyökérzet legalább 95 %-a garantáltan az eredeti helyen marad.
Minél nagyobb gyökérrel ültesd, és minél kevesebb levél maradjon. Ha a csupasz, fél méteres vagy rövidebb szárakon egyáltalán nem marad levél, még az se baj. A sok gyökér az, ami életben tartja, és nyomni fogja az új leveleket. Most az a lényeg, hogy egyáltalán megmaradjanak, aztán majd hajtani fognak, ha befogják a gyökerek.
Ültetéskor jól iszapold be, de aztán már ne öntözd agyon, mert az gyökérpusztuláshoz vezet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!