Kezdőoldal » Otthon » Kert » Miért satnyul a tűzbabom?...

Miért satnyul a tűzbabom? Lehet ellene tenni valamit?

Figyelt kérdés

Az erkélyen vannak, kb. 15 tő, három darab 20×60-as virágládában. Eddig nagyon szépen fejlődtek, dúsan virágoztak, már elég sok termés is van rajtuk. Aztán július elején valahogy megálltak a növésben, attól kezdve az alsó leveleik elkezdtek sárgulni, foltosodni, a szélüktől befelé elszáradnak. Félek, hogy idő előtt elpusztulnak.

Az erkély déli tájolású, nagyon odatűz a nap és meleg van ott, ettől lehet vajon? Vagy ez valami betegség?

Gondosan öntözöm őket, tápoldatot is szoktak kapni, irtottam róluk a tetveket, amikor kellett.

Ha valakinek van tapasztalata és tud valami okosat mondani, megköszönöm, ha válaszol!

2020. júl. 12. 08:04
 1/4 anonim ***** válasza:

Nagyon kevés a föld ennyinek, nem tud annyi vizet eltárolni, ami két öntözés közt szükséges nekik a 30+ fokos hőségben. Ha nem tápoldatozod, akkor már éheznek is.

Betegség is lehet persze, kép nélkül nem lehet kizárni, de ilyen meleg és száraz körülmények közt nem valószínű se gomba, se baktérium.

2020. júl. 12. 14:08
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Tápoldatozni szoktam 1-2 hetente, de valóban kicsit több tövet tettem egy ládába, mint kellett volna (azt akartam, hogy minél sűrűbb legyen). Ezentúl akkor még jobban odafigyelek az öntözésre, csak eddig nem mertem a legnagyobb hőségben locsolni, nehogy sokkot kapjanak a növények.
2020. júl. 12. 18:44
 3/4 anonim ***** válasza:

Szoktak lekókadni a szárazság miatt?

Akkor tarts egy flakon vizet kint, árnyékban, és ebből önts rá, amikor nagyon muszáj.

Túltápozás nem fordulhatott elő? Annak is lehet ez a tünete.

2020. júl. 13. 05:02
 4/4 A kérdező kommentje:

2-ik: előfordult, hogy a legnagyobb forróságban egy picit lekonyultak a levelek, de miután kaptak vizet, megint kiegyenesedtek.

A növények teteje most is egészen szép, főleg az alsó részen vannak sárguló, foltos, száradó levelek. Egyébként így néznek ki:

[link]

A tápoldatot a címke szerint adagolom, inkább lehet, hogy kevés ennyi növénynek.

Remélem, most a hűvösebb napokon maguk térnek.

Vajon ha a terméseit leszedem, az segít rajta? Akkor nem vonnak el tápanyagot a levelektől.

2020. júl. 13. 07:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!