Hat éve lejárt, 9 éve gyártott szisztémikus növényvédőszer még használható, van hatása? Egyik kertészmérnök barátom szerint igen.
Figyelt kérdés
#vegyszer #Szisztémikus
2020. júl. 5. 11:02
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
4 szavazat
1/3 anonim válasza:
Gondolom nem hiába van szavatosságuk, minőség megőrzési idejük. Az anyagok bomlanak, átalakulnak idővel.
2/3 anonim válasza:
Nem vagyok kertészmérnök, de én is tanultam biológiát meg kémiát. Vagy 25 évvel ezelőtt egy lomtalanításnál guberáltam 1 liter (aluminium palackos) Bi58 permetszert. Mostanra már vagy 30-35 éve lejárt a felhasználhatósági ideje. Ugyanolyan tökéletesen működik, mint új korában.
3/3 anonim válasza:
Ha nem fagyott meg (folyadék), és nem 50 fokos helyen tároltad nyáron, akkor működni fog.
Az elsőnek igaza van abban, hogy át tudnak alakulni idővel. De hűvös helyen tárolva 6 év nem idő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!