Túladagoltam a tápoldatot a növényemnek, de átültettem friss foldbe. Lehet baja?
Az átültetéstől lehet. Ha a gyökerekről leszedted a hozzájuk tapadt földet, az biztos, hogy észreveszi. Hogy megmarad-e, az konkrét esettől függ, de hogy megsínyli, az garantált.
Ha egy bizonyos tápoldatmennyiség 15 nap alatt nem csinál bajt, akkor félóra alatt se csinál bajt. Ha biztosra akarsz menni, akkor bőségesen meg kell öntözni, hogy a víz átmossa a talajt, és ennyi.
Ne vegyél többet ilyen adagolót, nem való semmire.
A növények nem igénylik a folyamatos adagolást, nyugodtan lehet kéthetente egyszerre rájuk tenni az ez időre való adagot. Vagy akár a dupláját. Ez a folyamatosan adagoló leginkább az amatőrök bepalizása, többszörös áron lehet eladni ugyanazt a tápot, a 2 Ft-ba kerülő adagoló miatt. Amire azt írják, hogy 15 nap, az kb. ugyanaz, mint amire azt írják, hogy kéthetente ennyit. Kizárt, hogy bajt okozzon.
Én a kb. 6-700 cserepes növényemre nem szoktam 1-2 hetente se tenni, ahogy írják, hanem 1-2 havonta az 1-2 heti adag kétszeresét, és nagyon szépek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!