Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen fűkaszát vegyek?

Milyen fűkaszát vegyek?

Figyelt kérdés
1000 nm-es kertben használnám, max 50 ezer forintot szánnék rá. Fuxtec milyen választás lenne? Tudja a 3 lőerőt vajon? Most egy Lidlis kaszám van, 1.8 lőerős, de a 15 centis gazt alig viszi.
2020. jún. 17. 20:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
59%

Nekünk egy olyan 15 éves stihl fs 350 típusú gépünk van, a mai napig működik. A múltkor 2m magas gazt vágtam vele (3 ágú késsel). A damilvágóval a földig le lehet nyírni a gazt. A stihl boltokban van szerviz és alkatrészeket is lehet venni. Múltkor Facebookon megnéztem most mennyiért adják használtan, olyan 65-85 ezer Ft körül vannak +alku. (+kantár, gyertya kulcs, használati útmutató). Ha elsőre indul nem lehet gond. Ilyen alap dolgokat, mint pl. Légszűrő, gyertya kell cserélni, esetleg ha kopott, akkor szarvtartó bilincs, damilvágó fej, a damilvágó kést sokan leszedik a szórásvédőről.

Nagyjából fs 300-tól bármelyik.

Újonnan a boltban kell Érdeklődni, de jóval drágábbak lesznek (250 ezertől vannak a valamire való gépek).

A husqvarna ugyanez csak olcsóbban.

Nálunk a románoknál 20ezerFt-ért vannak ilyen stratus márkájú gépek, ezektől ne várj csodát, ha valami gond lesz vele többe kerül megjavíttatni, mint amiért veszel másikat.

De! Soha ne úgy vágd vele a füvet, hogy folyamatosan nyomod a gázt, mert rossz hallgatni ahogy szenved.

2020. jún. 17. 21:56
 12/15 A kérdező kommentje:
Úgy tudom a lendítetéseknél kell a gázt elengedni, aztán nem biztos. Kezdő vagyok amúgy, bár maxon sose erőltetem a mostanit se.
2020. jún. 18. 00:13
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

El ne engedd... El ne engedd, az ilyen gázfröccsökkel nyíróktól az agyam szétpattan...

1 lovas husqvarnát ajánlani a 3 lovas Fuxtec helyett... :D Szerintem is vegyen egy "márkás" szegélynyírót, egy fűkasza helyett! Tök mindegy mit veszel, az egy szar ha nem stihl, nem husi, legalábbis itt biztos, hogy úgy van. :)

Ha többet költesz rá, akkor vedd a drágább Fuxtec-et. Hívd fel őket, kérdezd meg mikorra tudnak beszállítani. Az is 3 lovas, de vastagabb a szár, lényegesen jobb a rezgéscsillapítása, sokkal masszívabb a teljes felépítése. A heveder is sokkal jobb, kényelmesebb (az már önmagában egy 9-10 ezer forintos kategóriába eső heveder), a damilfejet nem kell szétszedni a megtöltéséhez.

Ha vigyázol rá és megérted, hogy fél tankonként meg kell állni vele negyed órára (ez 1000m2-nél kb. 2 szünet lesz csupán) ill. azt is, hogy jó minőségű olajat használhatsz csak (full szintetikus és a forgalmazó által ajánlott márkák) akkor hosszú életű lehet ez is. Stihl és a Husqvarna is rengeteg alkatrészét valójában ugyanúgy Kínában gyártatja. Nem mindegy, hogy egy európai avagy amerikai cég gyártatja az alkatrészeit Kínában és megkövetel a gyártótól egy bizonyos minőségi szintet avagy vásárolsz egy olyan fűkaszát, amit Ők maguk gyártottak és egy európai vagy egy amerikai cég annak pusztán a viszonteladója, esetleg brandeli az ott gyártott gépeket. Fuxtec egy német cég és nem brandel, hanem gyártat Kínával! Aki e két nagy márkára esküszik, az hit kérdést csinál ebből, az esetek elsöprő többségében soha az életben nem volt még a kezében kínai kasza, nem hogy egy Fuxtec. Akik a kínai gépekre nem vigyáznak, azoknál igen hamar elromlik, de nincs ez másképp a Fuxtec-kel sem, ellenben e két nagy márka gépeire jellemzően nem kell annyira vigyázni, lehet "ütni, vágni" így a hülyéket is kiszolgálja, természetesen ennek köszönhető elsősorban a rengeteg pozitív vélemény, kínai kaszáknál meg a rengeteg negatív vélemény. Aki nekiáll egy 2 lovas kínaival vagy egy 3 lovas Fuxtec-kel több ezer m2-nek és 40-50 centis fűnek, beletölt valami szutyok mol-os olajat, sőt, sokan még csak helyesen elindítani sem tudják! Úgy kaszál, ahogy te, hogy gázfröccsökkel, majd tankolni áll meg és tényleg csak annyi időre, hogy megtölti azt, aztán már pörög is újra a gép, annál garantáltan tönkre mennek ezek a gépek, a Fuxtec az első évben, a kínai pár alkalom után.

2020. jún. 18. 08:47
 14/15 anonim ***** válasza:
Úgy értettem, hogy ne tökig gázon, de úgy is hallani ha nagyon erőlködik. Én nem ismerem az olcsóbb gépeket, nekem a stihl és a husqvarna is 15+éves és a mai napig működnek.
2020. jún. 18. 09:59
 15/15 anonim válasza:
Praktikerben kapni Expert márka. 36000 ft. Bátran merem ajánlani. 2.1 le. Két éve nyüstölöm, és semmi baja. Pedig kap rendesen. Csak ugye egy tank után pihentetve van. Plusz rendes olaj van a benzinben.
2020. jún. 20. 00:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!