Milyen fűkaszát vegyek?
Kisebb kert gondozasára kb 400m2 re akarom használni.
Max 30 ezer forintot szánok rá.
Tudnátok segíteni?
Hecht 1445. Nincs mi elromoljon benne, cserébe kábelt rendezel (bele lehet jönni), idióta kormánya van és nehéz tartani a gombot. Viszont nem melegszik, összesen a szöghajtás meg a toldás kenése a karbantartás, és hát pöccnél kevesebbre indul.
A legkisebb Husqvarna damilfejjel használom, így már nem rezeg, nem töri a damilt. Amikor veszed, 10-es menettel kérd, vagy szerezz beleillő M10L anyát! Minden része külön rendelhető, aliról is. A kasza max 2,4-es damilt szeret, 2 alá nem érdemes menni, mert az bármilyen csúcs, sokkal jobban fogy már. A nagy nevek damiljai, meg a közismert erős damilok nem igazán fogynak rajta, csak ha beton körül kell sokat sürögni, vagy ha nullára kapálod vele a területet. A damilvágós burkolatot leszedtem róla (nem adta könnyen, asszem vágni kellett), így nem pazarlódik a damil engedéskor. Persze így azért ügyelni kell, hogy ne engedd túl, meg kell az a rendes damilfej, amin nem nyomódik be a közép minden nagyobb fűcsomótól.
Ha nem nagyon dimbes-dombos a talaj, inkább a fűnyírót ajánlanám, a négykerekű tilitolit. Ha mindenképpen ragaszkodsz a fűkaszához, a hecht jó lehet.
Én viszont tavaly "tajga" nevű orosz szörnyet vettem. akkor postával együtt 22eFt volt. Benzines, 4.3 kW. Adtak hozzá damilfejet, bozótvágót, körfűrész korongot. Egy több évtizede elhanyagolt kertet kellett rendberakni. Gyakorlatilag ez mindent ledarál, kivág. Amivel nem boldogul, ahhoz már láncfűrész kell (az is ilyen típus :) )
Ilyet vettem, azóta kicsit fentebb ment az ára:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!