Walipini megéri Magyarországon?
kb. 1 300 00 HUF-ból tudnék építeni egy 25m2 hasznos (azaz a növényeknek hasznos) alapterületet biztosítani, 70 cm mélyen, 150cm-es cold sink-el.
Gazdaságilag ez 10 év alatt meghozná az árát? Zöldség lenne benne termesztve.
aka.: földbe süllyesztett zöldház.
A Neten nagyon sokat vitatkoznak h. egy mezei fóliasátor megéri-e, vagy nem, de ez egy walipini-szerű földbe süllyesztett zöldház lenne.
Köszi.
Ez egy "mezei" fóliasátortól csak annyiban különbözik, hogy a talajhő jobban hasznosítva van, vagyis pár héttel jobban ki tudod tolni a termelési idényt, mindkét irányban.
Saját részre termelnél benne, nem eladásra, ugye?
Ha nem fűtöd, akkor a lényege az az évi 2-3 hónap lenne, amennyivel kitolod a gazdasági év határait, ez alatt kellene behozni az árát. A nyári részt ne számítsd bele, mert nyáron a sima kertben is tudsz termelni, sokkal jobb minőségben, kevesebb munkával, nagyobb mennyiséget.
Szerintem jó, ha 50 év alatt behozza az árát.
Szia ezen én is gondolkodom
Megkérdezhetem ez az összeg hogy jött ki
És úgy tervezem, hogy a kiásás költsége nélkül a legolcsóbb megoldással kb 100e forint lenne, mivel az összes oldalról a föld fogja tehát csak a tetőt kell megcsinálni, meg egy ajtót+falat az egyik oldalára nyilván
Azt meg lehetne legolcsó fóliasátras megoldással ( akár többréteget csinálni rá, hogy biztosra menjünk )
Hogyan lesz ebből 1millió forint? (Tegyük fel mindent te csinálsz, és szerszámaid vannak )
Jó ötlet
Neked egyébként van walipinid, vagy gondolkozol a megépítésén?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!