Kezdőoldal » Otthon » Kert » Walipini megéri Magyarországon?

Walipini megéri Magyarországon?

Figyelt kérdés

kb. 1 300 00 HUF-ból tudnék építeni egy 25m2 hasznos (azaz a növényeknek hasznos) alapterületet biztosítani, 70 cm mélyen, 150cm-es cold sink-el.

Gazdaságilag ez 10 év alatt meghozná az árát? Zöldség lenne benne termesztve.

aka.: földbe süllyesztett zöldház.

A Neten nagyon sokat vitatkoznak h. egy mezei fóliasátor megéri-e, vagy nem, de ez egy walipini-szerű földbe süllyesztett zöldház lenne.

Köszi.

#walipini #földbe süllyesztett zöldház
2020. jún. 14. 22:07
 1/8 anonim ***** válasza:

Ez egy "mezei" fóliasátortól csak annyiban különbözik, hogy a talajhő jobban hasznosítva van, vagyis pár héttel jobban ki tudod tolni a termelési idényt, mindkét irányban.

Saját részre termelnél benne, nem eladásra, ugye?

Ha nem fűtöd, akkor a lényege az az évi 2-3 hónap lenne, amennyivel kitolod a gazdasági év határait, ez alatt kellene behozni az árát. A nyári részt ne számítsd bele, mert nyáron a sima kertben is tudsz termelni, sokkal jobb minőségben, kevesebb munkával, nagyobb mennyiséget.

Szerintem jó, ha 50 év alatt behozza az árát.

2020. jún. 15. 09:23
 2/8 anonim válasza:

Szia ezen én is gondolkodom

Megkérdezhetem ez az összeg hogy jött ki

És úgy tervezem, hogy a kiásás költsége nélkül a legolcsóbb megoldással kb 100e forint lenne, mivel az összes oldalról a föld fogja tehát csak a tetőt kell megcsinálni, meg egy ajtót+falat az egyik oldalára nyilván

Azt meg lehetne legolcsó fóliasátras megoldással ( akár többréteget csinálni rá, hogy biztosra menjünk )

Hogyan lesz ebből 1millió forint? (Tegyük fel mindent te csinálsz, és szerszámaid vannak )

2021. szept. 29. 12:31
 3/8 anonim ***** válasza:
A föld magában nem áll meg, betonozni kell az oldalait, legalább, meg netán még a járó részt is. Beton nélkül beomlik.
2021. szept. 29. 18:23
 4/8 anonim válasza:
Ok, lehet úgy betonozni, hogy téglát nem rakok közé, csak valami átmeneti tartót amíg a beton meg nem köt?
2021. szept. 29. 19:06
 5/8 anonim ***** válasza:
Szerintem úgy a legegyszerűbb, hogy kívülről ásóval lesimítod a földet, belülre teszel csak zsalut, és beöntöd betonnal. Némi betonvassal erősítve. Mert ha nincs benne vas, akkor vastagabb (vagyis drágább) beton se lesz olyan erős, megreped. Néha előfordulnak keményebb telek, amikor fél méternél is mélyebben megfagy a föld, olyankor a felszínnél egész jól tudja kívülről tolni. (Kollégámnál kb. 10 éve csőtörés miatt kellett felverni az udvart télen, akkor 80 cm volt átfagyva.)
2021. szept. 29. 19:23
 6/8 anonim válasza:

Jó ötlet

Neked egyébként van walipinid, vagy gondolkozol a megépítésén?

2021. szept. 29. 20:37
 7/8 anonim ***** válasza:
Nincs, de régebben jártam már néhányban.
2021. szept. 30. 05:02
 8/8 anonim válasza:
Milyen koltsegbol hoznak ki egy kisebb meretut?
2021. szept. 30. 08:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!